Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
gesloten op zaterdag 27 april 
open maandag 29 april, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Arrangement

Het Poppenhuis van het Drents Museum is de ideale bestemming voor een groepsuitje, een familiebijeenkomst of een bedrijfsbezoek. In het Poppenhuis word je meegevoerd naar het Drenthe van de 18de eeuw en maak je kennis met het wel en wee van de rijke patriciërsfamilie Van Lier. Een historische ontmoeting met de wereld van 250 jaar geleden die al je zintuigen prikkelt en die je niet snel vergeet. Jullie worden als groep persoonlijk rondgeleid door een van de bewoners van het huis. Bekijk hieronder onze Poppenhuis-arrangementen.
 

Een historische ontmoeting
 

Tijdens deze rondleiding maak je persoonlijk kennis met een van de Van Liers: ontvanger-generaal Johannes van Lier, dochter Barbara of zoon Helperius van Lier. Of leer een van de bedienden kennen, zoals huishoudster Tallegien Jans, kokkin Jantien Boerema of koetsier Roelof Harms. Al snel ontdek je dat de wereld er 250 jaar geleden heel anders uitzag dan nu. Vervoer ging nog per koets, communicatie per brief, koken op een open vuur en dames gingen altijd voor, behalve op de trap...

Prijs: € 6,00 p.p. tijdens openingstijden / € 12,00 buiten openingstijden (prijzen zijn per arrangement en exclusief entreekosten en (bij bezoek na sluitingstijd) beveiligingskosten)
Minimaal 10 personen - maximaal 20 personen
Duur: 60 minuten
 

Stadswandeling
 

Wil je je 18de-eeuws arrangement uitbreiden met een 'moderne' stadswandeling langs locaties die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van de bewoners van het Poppenhuis en in de geschiedenis van de stad Assen? Dat kan via onze smartphoneroute 'Lopen met Van Lier' die we in samenwerking met het Drents Archief hebben ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie.

 

Meer informatie
Voor meer informatie neem je contact op met de afdeling Events en Reserveringen. Deze afdeling is te bereiken via reserveringen@drentsmuseum.nl