Openingstijden

Pilot Museumkaarthouders 19 t/m 21 april
museum: gesloten t/m 20 april 2021
shop: open op afspraak

+

Plan je bezoek

Museumshop open op afspraak! 

Het duurt nog even voordat onze tentoonstellingen weer open gaan voor publiek, maar vanaf dinsdag 23 maart kun je onze Museumshop bezoeken!

  • De Museumshop is open op afspraak op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend van 10.00 uur tot 13.00 uur.
  • Je kunt maximaal met 2 personen (inclusief jezelf) 30 minuten lang winkelen.
  • Afspraak maken? Dit is uitsluitend mogelijk per e-mail. Stuur uiterlijk de dag/avond voor het gewenste bezoek een e-mail naar shop@drentsmuseum.nl en geef aan op welke dag, hoe laat en met hoeveel personen je wil komen. Kies voor een tijdvak per half uur, dus bijv. 10.00 uur, 10.30 uur et cetera. Uiterlijke aanvangstijd voor bezoek is 12.30 uur.
  • Na jouw verzoek krijg je een bevestigingsmail van het museum en alleen dan is de afspraak akkoord.
  • Meld je op de exact afgesproken tijd bij de hoofdentree van het museum.

We vragen je tijdens het bezoek aan onze Museumshop de corona-maatregelen op te volgen. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Veel plezier bij het winkelen in onze Museumshop! Maak een afspraak
 


Voor elk wat wils

Wij hebben een groot aanbod betaalbare kunst- en cultuurboeken, waarbij de speerpunten van het Drents
Museum richtinggevend zijn. Veel aandacht dus voor archeologie, hedendaags realisme, kunst uit de periode 1885-1935 en niet te vergeten de Drentse cultuur, natuur en historie.  Maar ook kinderen hebben bij ons een eigen ‘eiland’, met daarop prachtige kinderboeken, educatieve spellen, puzzels en nog veel meer leuks. Heb je vragen over ons assortiment, mail dan naar shop@drentsmuseum.nl.

Cadeaukaart

In de Museumshop is nu ook de cadeaukaart te koop. De cadeaukaart is verkrijgbaar met de bedragen
€ 10, € 15, € 20  en € 25. Voorwaarden van de cadeaukaart. 
 

Helmantel webshop

Wil je thuis ook een prachtige Helmantel aan de muur? Via onze webshop, zijn schitterende Giclées te bestellen. Deze hoogwaardige reproducties zijn verkrijgbaar van een aantal schilderijen van Helmantel. Daarnaast vind je hier boeken, kunstkaarten en kerstballen met werk van Helmantel erop!  

Naar de Drents Museum Helmantel webshop

Helmantel Giclées
Foto: Art Revisited

Eigen publicaties

Natuurlijk vind je in de Museumshop ook tentoonstellingspublicaties Matthias Weischer - Bühne en Barbizon van het Noorden. De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950, de catalogus David Schnell - Saison én een groot aantal eerdere publicaties van het Drents Museum. 

Bekijk alle publicaties van het Drents Museum.

Voor de tentoonstelling Henk Helmantel - Meesterschilder hebben we zelf geen publicatie uitgebracht. In de Drents Museum Helmantel webshop vind je wel het kunstboek Een leven lang schilderen en verzamelen van o.a. Justin Kroesen, Bob van den Boogert en Eric Bos over het werk van Helmantel. 

Bestel Een leven lang schilderen en verzamelen.

Mini-Mannes

In de Museumshop van het Drents Museum vind je een miniatuur van Mannes. Mannes is verkijgbaar in twee formaten: 14 centimeter (€ 17,95) en 20 centimeter (€ 24,95).