Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
gesloten op zaterdag 27 april 
open maandag 29 april, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Let op! Deze tentoonstelling is niet in Assen, maar in Museum De Buitenplaats (in Eelde).

 

De verbinding

Museum De Buitenplaats presenteert van 16 maart tot en met 20 mei 2024 de tentoonstelling De Verbinding – De Buitenplaats ontmoet Drents Museum. Met deze expositie gaan de collecties van beide musea een verbinding aan. De Verbinding is de laatste presentatie van Museum De Buitenplaats, en is de opmaat naar Drents Museum De Buitenplaats die in september 2024 heropent met zijn collectie art nouveau.

In de tentoonstelling De Verbinding maken topstukken van Museum De Buitenplaats een connectie met werken uit de collectie van het Drents Museum. Centraal hierin staan werken van ‘De Vijf’ die in het naastgelegen Nijsinghhuis schilderden: Clary Mastenbroek, Wout Muller, Pieter Pander, Matthijs Röling en Olga Wiese. Elk van de vijf wordt verbonden aan objecten uit de art nouveau-collectie van het Drents Museum. In totaal zijn er ruim 50 werken van maar liefst 24 kunstenaars te bewonderen.

De Buitenplaats presenteert in de tentoonstelling een selectie van werken uit eigen collectie op de bovenverdieping, waarop het museum, het Nijsinghhuis, de beeldentuin, de Oranjerie en de dorpskerk van Eelde te zien zijn.

  

Werken: Clary Mastenbroek, Le jardin parfumé (detail), 2007, olieverf op doek, collectie Museum De Buitenplaats, c/o Pictoright Amsterdam / Matthijs Röling, Tuin in Ezinge in oktober, 2003, olieverf op paneel, collectie Museum De Buitenplaats, c/o Pictoright Amsterdam / Willem Brouwer, Zittende aap, 1915-1920, geglazuurd keramiek, collectie Drents Museum

 

Zaterdag 16 maart Open Dag

Op zaterdag 16 maart is er een Open Dag in De Buitenplaats. Iedereen is op deze dag van harte welkom van 10:00 tot 17:00 uur. Ht museum, het Nijsinghhuis en de museumtuin zijn op de Open Dag gratis toegankelijk. 

 

Publieksverkiezing Zicht op De Buitenplaats

In de tentoonstelling presenteert De Buitenplaats op de bovenverdieping een selectie van werken uit eigen collectie, waarop het museum, het Nijsinghhuis, de beeldentuin, de Oranjerie en de dorpskerk van Eelde te zien zijn.

Het publiek kan uit 17 schilderijen, tekeningen en etsen de favoriet kiezen. Stem tijdens de looptijd van De Verbinding op jouw favoriete werk in het museum zelf, of op de website van Museum De Buitenplaats. Na afloop van De Verbinding wordt de top drie gepresenteerd in het Nijsinghhuis. Uit alle stemmen worden drie winnaars gekozen die een replica krijgen van een van de Vier Jaargetijden van Matthijs Röling.

 

Let op! Deze tentoonstelling is niet te zien Assen, maar in Museum De Buitenplaats (in Eelde).

Kijk voor tickets en meer informatie op de website van Museum De Buitenplaats.