Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Maak kennis met het Drents Museum

Bijna duizend jaar geleden legden Cisterciënzer nonnen de eerste steen van het Drents Museum. In 1259 kregen zij namelijk toestemming van de bisschop van Utrecht om een nieuw klooster te bouwen op de plek waar nu het museum staat. De kapel van het klooster is later uitgebouwd tot abdijkerk. Die kerk is inmiddels een van de vier historische gebouwen waarin het Drents Museum een plek heeft gekregen. Naast de abdijkerk zijn dat het oude provinciehuis, het huis van de ‘drost’ (commissaris van de koning) en het huis van de ‘ontvanger-generaal’ (belastingontvanger). Stuk voor stuk gebouwen met een uniek verhaal.

In 2011 is het museum uitgebreid met een indrukwekkende tentoonstellingszaal met een spanwijdte van ruim 35 meter van de hand van de flamboyante architect Erick van Egeraat. In het wit van deze zaal komt de kleurrijke collectie van het museum optimaal tot zijn recht. Het wit zorgt ook voor een spannend contrast met de historische gebouwen van het museum. Onze museumdocenten laten je graag alle hoeken en gaten van onze gebouwen zien en vertellen je verhalen die voor andere bezoekers verborgen blijven.  

Voor wie: volwassenen
Wanneer: op aanvraag 
Tijd: 75 minuten
Prijs: vanaf 10 personen, € 6,00 per persoon (exclusief museumentree)

Reserveren

Wil je dit programma boeken? Vul dan het aanvraagformulier voor groepen in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op.

Wij raden je aan een rondleiding minimaal twee weken van tevoren aan je bezoek te reserveren, want er is erg veel belangstelling voor onze rondleidingen. Reserveer je te laat, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd dat je het museum wilt bezoeken.​