Navigatie overslaan
voor groepen
programma op maat

Onver­ge­te­lijk Drents Museum

  • Op aanvraag
  • Drents Museum

Mensen met dementie en hun mantelzorgers gaan in een ontspannen sfeer met elkaar in gesprek over wat ze zien.

Een ontspannen en inspirerende middag bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers: dat is het doel van Onvergetelijk Drents Museum. Tijdens dit programma (op aanvraag) ga je in een ontspannen en positieve sfeer met elkaar in gesprek over wat je ziet in het museum.

Samen kijken

‘Samen kijken’ laat je verhalen, ervaringen, zienswijzen en gevoelens met elkaar delen. Niet alleen verbetert dit de levenskwaliteit van mensen met dementie, ook mantelzorgers en hun onderlinge relatie worden positief beïnvloed. Het Drents Museum biedt met Onvergetelijk een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.

Het programma Onvergetelijk Drents Museum heeft elke keer een ander thema en wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide museumdocenten.

‘Ik vond het FANTASTISCH, ik kon tenminste weer eens wat zeggen.’

Deelnemer Wim

Praktische informatie

Voor wie: mensen met dementie en mantelzorgers
Datum: op aanvraag
Duur: 90 minuten
Aantal deelnemers Maximaal 10 deelnemers per groep. Dit is inclusief mantelzorgers, waarbij we rekenen op één mantelzorger per persoon met dementie.
Prijs € 125,- per groep (inclusief museumentree, Museumkaart, ICOM-pas of andere kortingspassen niet geldig)

Aanvragen

Wil je dit programma boeken voor een eigen groep, bijvoorbeeld vanuit een zorginstelling? Vul dan ons aanvraagformulier in en een van onze boekingsmedewerkers neemt contact met je op. Graag minimaal twee weken van tevoren reserveren.

Aanvragen

Samenwerking

Onvergetelijk Drents Museum is ontwikkeld in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het programma is geïnspireerd op het Meet Me @ MoMAprogramma van het Museum of Modern Art in New York en is mede mogelijk gemaakt door de steun van het Gieskes-Strijbis fonds, Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK. 

Wetenschappelijk onderzoek naar het programma wordt verricht door het Amsterdam UMC.