Navigatie overslaan
voor groepen
geschiedenis
ons gebouw

Maak ken­nis met het Drents Museum

  • Op aanvraag
  • Drents Museum

Onze museumdocenten laten je graag alle hoeken en gaten van onze gebouwen zien, van het historische tot het moderne gedeelte. 

Vier historische gebouwen met een eigen verhaal

Bijna duizend jaar geleden legden Cisterciënzer nonnen de eerste steen van het Drents Museum. In 1259 kregen zij namelijk toestemming van de bisschop van Utrecht om een nieuw klooster te bouwen op de plek waar nu het museum staat. De kapel van het klooster is later uitgebouwd tot abdijkerk. Die kerk is inmiddels een van de vier historische gebouwen waarin het Drents Museum een plek heeft gekregen. Naast de abdijkerk zijn dat het oude provinciehuis, het huis van de ‘drost’ (commissaris van de koning) en het huis van de ‘ontvanger-generaal’ (belastingontvanger). Stuk voor stuk gebouwen met een uniek verhaal.

De grote tentoonstellingszaal

In 2011 is het museum uitgebreid met een indrukwekkende tentoonstellingszaal met een spanwijdte van ruim 35 meter van de hand van de flamboyante architect Erick van Egeraat. In het wit van deze zaal komen de kleurrijke tentoonstellingen van het museum optimaal tot zijn recht. Het wit zorgt ook voor een spannend contrast met de historische gebouwen van het museum. Onze museumdocenten laten je graag alle hoeken en gaten van onze gebouwen zien en vertellen je verhalen die voor andere bezoekers verborgen blijven.

Voor wie Volwassenen
Wanneer Op aanvraag
Duur 75 minuten
Minimaal aantal deelnemers 10 personen
Prijs € 6,- per persoon (exclusief museumentree)

Reserveren

Wil je dit programma boeken? Vul dan het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Reserveer een groepsprogramma minimaal twee weken van tevoren. Komt je aanvraag op een later moment, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd van jouw voorkeur.  

reserveren