Navigatie overslaan
programma op maat
voor groepen
Van Gogh

Kunst maakt de mens (voor ouderen)

  • Op aanvraag
  • Andere locatie

Van Gogh-workshop speciaal voor ouderen (70+)

Zonnebloemen, Aardappeleters en De turfschuit. Vincent van Gogh is de bekendste en populairste schilder van Nederland. Waarschijnlijk omdat hij als geen ander wist hoe je gevoelens kunt vastleggen in een tekening of schilderij.

Vincent van Gogh woonde en werkte in Drenthe in 1883. In die tijd maakte hij heel veel tekeningen en schilderijen. Een van zijn bekendste werken uit die tijd is De turfschuit. Dat werk is te zien in het Drents Museum. Het Drents Museum biedt de workshop ‘Kunst Maakt de Mens’ aan. Een workshop over Van Gogh, in het museum of op uw locatie. Wij hebben deze workshop ontwikkeld in samenwerking met het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Tijdens de workshop maken ouderen (70+) kennis met Vincent van Gogh en leren om te tekenen wat ze voelen. Een bijzondere ervaring die hun leven verrijkt. Uiteraard met professionele begeleiding door museumdocenten van het Drents Museum.

Aanvragen

Praktische informatie

Voor wie: mensen van 70 jaar en ouder die nieuwsgierig zijn en graag iets nieuws willen leren
Wanneer: op aanvraag
Waar: in het Drents Museum of op alle plaatsen in Drenthe of buiten Drenthe op een reisafstand van maximaal 60 kilometer / 60 minuten autorijden van Assen
Duur: 90 minuten (inclusief korte pauze)
Prijs: € 125,- in het Drents Museum of in een straal van 60 kilometer om het museum (inclusief entree) of € 125,- op locatie, op alle plekken verder dan 60 kilometer van het museum (exclusief reiskosten)
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 12 (exclusief eventuele begeleiders vanuit de instelling/organisatie)

Van Gogh in onze collectie

Schilderij 'De turfschuit' van Vincent van Gogh
De turfschuit
Onkruid verbrandende boer
Geweest 11 september 2023 t/m 7 januari 2024

Op reis met Vincent

In de tentoonstelling Op reis met Vincent - Van Gogh in Drenthe maakt de bezoeker kennis met misschien wel het minst bekende werk van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh.