Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur
extra open op maandag 15 en 22 oktober

+

Menu

Rob Mulder

Rob Mulder: ‘Mijn hele leven ben ik al journalist en ontwikkelaar van concepten voor marketing en communicatie. Ik heb in die tijd mijn creativiteit in dienst van anderen gesteld. Als kunstenaar kan ik mijn creativiteit vrijheid geven. Ik ben als kunstenaar mijn eigen opdrachtgever. Dat is ook erg confronterend, want er is geen opdrachtgever zo veeleisend voor mij geweest als ik zelf nu ben.

De titel van mijn tentoonstelling, It’s bigger than me, zegt alles over de installaties die ik als conceptueel kunstenaar maak. De titel houdt twee elementen in: ‘Ik kon me niet beheersen, sorry’ en ‘Dit is zo groot, daar heb ik als eenvoudige aardbewoner geen invloed op’. Deze elementen zijn de basis van mijn werk.

De tentoonstelling bestaat uit drie grote installaties: spannend, humorvol en indringend. Verder werk ik aan een beeld, gebaseerd op een recente ingrijpende gebeurtenis in mijn leven. Ik verheug me enorm op de tentoonstelling, omdat het de eerste keer is dat deze werken in een tentoonstelling tot leven gaan komen. Sommige werken bestaan al, maar de meeste bestaan alleen nog op papier. Het is prachtig om nu al te weten dat het hoogtepunt van het jaar al is vastgelegd.’