Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Van Gogh City Experience

Van maandag 11 september 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 staat niet alleen het Drents Museum, maar de hele binnenstad van Assen in het teken van de bijzondere kunstenaar Vincent van Gogh. Met de Van Gogh City Experience ontdek je de indrukwekkende kunstwerken van de artiesten die zich door Van Gogh lieten inspireren terwijl je de prachtige binnenstad van Assen verkent.

 

Beleef Van Gogh in de straten van de stad Assen

De Van Gogh City Experience is een wandelroute die je door de sfeervolle binnenstad en langs bijzondere kunstwerken leidt. Van levensgrote muurschilderingen die gebouwen tot leven brengen, tot kleurrijke tekeningen die etalages verfraaien en kunstobjecten die de openbare ruimte verrijken; in iedere straat kom je weer iets nieuws tegen. Sla vooral de Kop van de Vaart niet over. Op deze iconische plek in Assen ontmoet je het grote, markante beeld van Van Gogh.

Tip: ontmoet de kunstenaars tijdens de wandeling

De werken van meer dan 15 kunstenaars zijn met de Van Gogh City Experience te bewonderen. Scan je de QR-codes bij de werken dan lees je alles over deze kunstenaars en waar zij hun inspiratie vandaan halen. Je komt onder andere de indrukwekkende muurschildering van street artist Jack Lack in de Stationsstraat tegen. Het werk is een persoonlijk eerbetoon van Jack Lack aan Vincent van Gogh. Met zijn eigen techniek en gevoel voor stijl probeert hij de sfeer van Van Goghs werk over te brengen op een vergelijkbaar motief.

Haal je gratis folder met de kunstroute bij het Drents Museum of de VVV Assen, of bekijk de route hier.


Vincent van Gogh in het Drents Archief

Op 11 september is het exact 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh met de trein vanuit Den Haag aankwam op het station in Hoogeveen. Naar aanleiding van dit jubileum is er (net als in het Drents Museum) in het Drents Archief aandacht voor de wereldberoemde kunstschilder. Met een speciale foto- en webexpositie laten we je vanaf 11 september het Drenthe van eind 19e eeuw zien. 

Kerk van Zweelo - Drents archief

Kerk van Zweeloo 1881, foto uit collectie van Drents Archief.

Webexpositie- en fototentoonstelling

Hoe zag Van Gogh onze provincie? In de webexpo zijn foto's te zien uit de tijd van Vincent van Gogh. Het zijn foto's van plaatsen, mensen of momenten die Van Gogh mede hebben geïnspireerd in zijn werk. Hij verkende het zuidoosten van Drenthe en maakte hier tekeningen, aquarellen en schilderijen. De mooiste foto's zijn de komende maanden bovendien te zien in een expositie in het Drents Archief. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens openingstijden van het Drents Archief.