Openingstijden

gesloten tot 1 juni 2020

+

Plan je bezoek

Huisregels

Het Drents Museum hanteert enkele huisregels. Wij vinden het fijn als je je aan deze regels houdt.

Fotograferen
Wij vinden het prima als je foto’s maakt in het museum, als je maar geen flits en statief gebruikt. Het scherpe flitslicht is vaak erg slecht voor de bijzondere voorwerpen in het museum. Vraag voor het maken van professionele foto’s vooraf toestemming via communicatie@drentsmuseum.nl.

Bagage
Paraplu’s en tassen groter dan A4-formaat mogen niet mee in de tentoonstellingszalen. Wij willen de kans op schade aan de voorwerpen in het museum namelijk beperken. Tassen en paraplu’s kunnen in de gratis kluisjes bij de garderobe (inworp 1 euromunt met teruggave of vraag naar de speciale muntjes bij de Infobalie). Een kleine tas mag je wel meenemen.

Eten en drinken
Het consumeren van zelf meegebracht eten en drinken is niet toegestaan in het museum, maar voor een hapje en een drankje kun je altijd terecht in ons gezellige Grandcafé Krul.

Afstand tot de kunstwerken
Hoewel het soms verleidelijk kan zijn, mogen kunstwerken niet aangeraakt worden. Het is niet altijd te zien, maar elke aanraking zorgt voor kleine beschadigingen. Houd daarom een gepaste afstand tot de kunstwerken.

Huisdieren
Geregistreerde hulp- of geleidehonden zijn van harte welkom in het museum, andere huisdieren niet.

Kinderen
Kinderen vanaf 13 jaar mogen het Drents Museum zonder begeleiding bezoeken.

Kinderwagen, buggy’s en rugdragers
Het museum is prima toegankelijk met kinderwagens en buggy’s. Een beperkt aantal ruimtes is moeilijk of niet goed bereikbaar met een kinderwagen of buggy, klik hier voor de uitzonderingen.

Rugdragers mogen niet mee in de tentoonstellingszalen. Deze kunnen in een van de gratis kluisjes. Past dat niet, dan letten de medewerkers van de informatiebalie er graag op. Wij hebben ook een museumbuggy. Reserveer de museumbuggy via het algemene telefoonnummer van het museum (0592 -  377 773) of vraag ernaar bij de entree. Buikdragers mogen overigens wel mee in het museum.

Het verschonen van baby’s kan in een van de invalidentoiletten. Daar is een luiertafel aanwezig. De invalidentoiletten zijn te vinden bij de garderobe en bij Grandcafé Krul.

Families met kinderen
Kom je samen met de familie naar het Drents Museum? Leuk! Wij geven je graag tien tips om het bezoek aan het Drents Museum met kinderen nog leuker te maken.

Rolstoelen, rollators en vouwkrukjes
Het museum is voor het grootste deel toegankelijk voor rolstoelen en als je minder goed ter been bent, maar helaas niet overal. Klik hier voor meer informatie over de toegankelijkheid van het museum.

Er is een aantal rolstoelen en rollators te leen in het museum. Wij raden aan deze van te voren te reserveren via het algemene telefoonnummer van het museum (0592 - 377 773) of vraag er naar bij de entree.

Wil je onderweg graag even zitten? Neem dan een van onze vouwkrukjes mee. Deze zijn gratis te lenen bij de Infobalie.

Rondleiders
Het museum biedt verschillende rondleidingen aan. Ons ervaren team van museumdocenten neemt je graag mee op een ontdekkingstocht door het museum. Zonder toestemming van het museum mogen andere mensen geen rondleidingen geven.

Ben je docent aan een HBO-opleiding, universiteit of een erkende instelling voor volwassenonderwijs? Dan mag je wel zelf rondleidingen geven, maar alleen aan je eigen groepen. De rondleiding moet bovendien aansluiten op het lesprogramma van de opleiding. Je moet je groep (maximaal 15 personen) tenminste 14 dagen van tevoren aanmelden bij ons team Events en Reserveringen. Uiteraard bepaalt ons team Events en Reserveringen of er in de tentoonstelling en op de dag waarop je wilt komen voldoende ruimte in het museum is om een rondleiding te geven. Neem contact op met ons team Events en Reserveringen voor de mogelijkheden.

Calamiteiten
Het museum beschikt over een calamiteitenplan. Volg in het geval van calamiteiten altijd de aanwijzingen van de beveiliging, politie of brandweer op. De evacuatie van mindervaliden is opgenomen in het calamiteitenplan.

Roken
Het Drents Museum is een rookvrij gebouw.