Openingstijden

dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur

(let op: KINK is open van dinsdag t/m zaterdag)

+

Menu

Scholen

Wanneer je iets verrassends wilt zien en beleven of wanneer je op zoek bent naar cultuur met kwaliteit, kom dan naar het Drents Museum. Het Terracottaleger uit China, Vikingen uit Scandinavië en de Dode Zeerollen uit Israël; wij halen de wereld voor je in huis!

Kunst, archeologie en Drentse geschiedenis van topkwaliteit
Sinds 2 juni 2019 staat het Drents Museum helemaal in het teken van de ongekende schoonheid en kwaliteit van de 19de-eeuwse Italiaanse schilderkunst in de tentoonstelling Sprezzatura. Werelderfgoed waar we jouw leerlingen graag kennis mee laten maken!

En natuurlijk zijn bij ons het meisje van Yde, de oudste boot ter wereld, de zwierige collectie kunst rond 1900 en Codename: Energy altijd te bewonderen. Het Primair Onderwijs kunnen wij Het Grootste Poppenhuis van Nederland van harte aanbevelen, een attractie voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar... en hun juffen en meesters. Het Voortgezet Onderwijs attenderen wij graag op onze bijzondere tentoonstellingen op het gebied van de figuratieve kunst.

Enthousiast geworden? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op.

Prijzen
Het Drents Museum is gratis toegankelijk voor iedereen tot 18 jaar. Ook begeleiders van schoolgroepen hebben gratis toegang. Voor onderwijsprogramma’s betaal je € 4,00 per leerling.