Openingstijden

open: di t/m zo: 10.00 - 17.00 uur
gesloten: 27 maart t/m 15 april

+

Menu

Scholen

Wanneer je iets verrassends wilt zien en beleven of wanneer je op zoek bent naar cultuur met kwaliteit, kom dan naar het Drents Museum. Het Terracottaleger uit China, Vikingen uit Scandinavië en de Dode Zeerollen uit Israël; wij halen de wereld voor je in huis!

 

Kunst en Drentse geschiedenis van topkwaliteit

Het Drents Museum vindt het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met kunst en erfgoed.

We hebben een speciaal onderwijsprogramma bij de tentoonstellingen Menyala -  De buitengewone geschiedenis van de Molukkers in Drenthe en Sterven in schoonheid. De wereld van Pompeï en Herculaneum, en over de stillevens van Henk Helmantel. Daarnaast kunnen wij het primair onderwijs Het Grootste Poppenhuis van Nederland van harte aanbevelen, een attractie voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar... en hun juffen en meesters. Het Voortgezet Onderwijs attenderen wij graag op onze bijzondere tentoonstellingen op het gebied van de figuratieve kunst.

 

Online lessen

Ook hebben wij speciale online lessen ontwikkeld. Bij veel van deze lessen is er direct contact met onze museumdocenten. Hiermee brengt het museum de cultuur naar de scholen toe. De programma’s zijn geschikt voor zowel het basis- als het voorgezet onderwijs. Klik hier voor meer informatie.

 

Enthousiast geworden? 

Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op.

 

Prijzen

Het Drents Museum is gratis toegankelijk voor iedereen tot 18 jaar. Ook begeleiders van schoolgroepen hebben gratis toegang. Voor onderwijsprogramma’s betaal je € 4,00 per leerling.