Opening hours:

Tuesday to Sunday, 10 a.m. - 5 p.m.

+

Menu

Gekleurd Grijs

Tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs neemt een museumdocent je mee langs de fascinerende kunstwerken van Christine en Janus Van Zeegen. Daarna maak je onder deskundige leiding een tekening naar de natuur. Die abstraheer je en uiteindelijk werk je je ontwerp uit met behulp van draad en verschillende natuurlijke materialen.

 

Aan de slag met draad en verf
 

In 1910 gaan Janus en Christine van Zeegen, broer en zus, samenwonen in Amsterdam. Hij is dan bijna dertig jaar en zij twintig. Janus is planten- en dierentekenaar en neemt Christine mee in zijn ideaal om kunstenaar te worden. De ontwerpen die hij maakt, vertaalt zij in kleurrijke borduursels, op een zeer vernieuwende en vooruitstrevende manier. Ook Janus is een vernieuwer. Je kunt hem beschouwen als de eerste materiekunstenaar van Nederland.

 

Voor wie : Volwassenen
Wanneer: Woensdag 3, 10, 17 en 24 april 2024

NB. We bieden vier keer dezelfde workshop aan.
Je meldt je aan voor één van de data.

Waar: Tentoonstelling Christine en Janus van Zeegen - vernieuwers in draad en verf
Tijd:  14.00 - 16.00 uur (inloop mogelijk vanaf 13.30 uur)
Prijs: € 10,00 (inclusief entree museum) 
Reserveren:  Aanmelden is noodzakelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl 

Er is plek voor vijftien deelnemers per workshop (vol = vol)

                    
 

Gekleurd Grijs is een sociaal-cultureel project speciaal voor senioren van Stichting Kunst & Cultuur (K&C). Met de projectactiviteiten van Gekleurd Grijs in april nodigen zij je uit deel te nemen aan kunstzinnige en creatieve activiteiten in Drenthe. 

De tentoonstelling Christine en Janus van Zeegen - Vernieuwers in draad en verf van 30 maart tot 15 september te zien in het Drents Museum.