Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Deze activiteit is reeds geweest.

Bekijk actueel overzicht van activiteiten in het Drents Museum.

 

 


Gratis toegang op zondag 14 augustus 2022 

De Vaandeldrager van Rembrandt van Rijn is vanaf 2 augustus de hele maand te bewonderen in de balzaal van het museum. Wij zijn het vierde museum waar het werk te zien is, daarna reist het werk verder naar de andere acht provincies. Om iedereen kennis te laten maken met dit meesterwerk is het museum op zondag 14 augustus de hele dag gratis te bezoeken. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten in het museum zoals een theatrale vertelling over het werk en leven van Rembrandt van Rijn en verschillende workshops. Bovendien staat er in de Statenzaal een Mobiel Planetarium: een opblaasbare koepel van 3,5 meter hoog en 6 meter doorsnede waarin aan de binnenkant interactieve films worden geprojecteerd van de sterrenhemel en al het moois in het heelal. 

De Vaandeldrager (1636) van Rembrandt werd eind januari 2022 aangekocht door de Nederlandse Staat met steun van de Vereniging Rembrandt en het Rijksmuseum Fonds. De rondreis door Nederland is mogelijk gemaakt door het Rijksmuseum, de Vereniging Rembrandt en de Vriendenloterij.

De Vereniging Rembrandt heeft samen met het Rijksmuseum een begeleidend boek gemaakt over de verwerving en het belang van het schilderij voor de collectie Nederland. Ben je lid van de Vereniging Rembrandt? Dan is deze publicatie voor jou gratis. Kijk voor meer informatie op de website van de Vereniging Rembrandt.

Heb je De Vaandeldrager al gezien in een van de andere musea? Bezoek dan op deze gratis dag onze grote archeologietentoonstelling In de ban van de Ararat - Schatten uit het oude Armenië of een van de andere tijdelijke tentoonstelling. Klik hier voor een overzicht van wat er op 14 augustus allemaal te zien is in ons museum. 

Voor wie: iedereen
Wanneer: zondag 14 augustus 
Tijd: 10.00 tot 18.00 uur
Prijs: gratis