Openingstijden

Vanaf 26 januari zijn wij weer geopend!
ma t/m zo van 10.00 - 16.00 uur
vrijdag van 10.00 - 22.00 uur

+

Menu

Arrangement Reizen door Perzië

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

Wil je van je bezoek aan Iran – Bakermat van de beschaving een heel weekend maken? Landgoed Lauswolt biedt een luxe arrangement aan van twee overnachtingen en Champagne Ontbijt. Je bezoekt zowel de Perzische schatten in het Drents Museum als de tentoonstelling Tinco Lycklama: een Friese jonker in de Oriënt in het Grietenijhuis (het oude gemeentehuis van Beetsterzwaag).

Een jonker in Perzië
Tinco Martinus Lycklama à Nijeholt was een Friese jonkheer, avonturier, socialite - en een van de eerste oriëntalisten in Nederland. Hij vertrok op 28-jarige leeftijd vanuit Parijs, via Rusland en de Kaukasus naar het Midden-Oosten voor een persoonlijke ontdekkingsreis die ruim drie jaar duurde. Kort na zijn terugkeer in Nederland vestigde hij zich te Cannes en schreef een vierdelig boek over zijn reiservaringen. Hij vergaarde een unieke collectie aan oosterse schilderijen en voorwerpen, die hij in 1877 aan het stadsbestuur van Cannes schonk. Een groot deel van de collectie is nu te zien in het Grietenijhuis in Beetsterzwaag.

Het hotel
Landgoed Lauswolt ligt bij Beetsterzwaag, een prachtig bebost stuk Friesland. Het hotel, van alle gemakken voorzien, kan zich zelfs beroemen op een Michelinster voor zijn restaurant De Heeren van Harinxma. Vanuit de comfortabele hotelkamers kijk je uit over het landgoed. Het hotel was oorspronkelijk een herenhuis, gebouwd in opdracht van Augustinus Lycklama à Nijeholt, een broer van Tinco.

Prijs: v.a. €182,50 per persoon
Te boeken: tot en met het weekend van 8 en 9 september 2018
Meer informatie en reserverenwww.bilderberg.nl/arrangementen/reizen-door-perzie

Coronamaatregelen

Vanaf 26 januari zijn wij weer open! Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord  museumbezoek. Bekijk hier de actuele maatregelen die gelden in ons museum.