Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Canon- en Verhalenweekend

Deze activiteit is afgelopen. 

Klik hier voor een overzicht van actuele activiteiten.


Verhalenweekend
Bezoek in het weekend van 22 en 23 oktober het museum en geniet van onze Verhalenverteller. 
Zaterdag 22 en zondag 23 oktober is het Verhalenweekend in Drenthe! Uiteraard kun je ook in het Drents Museum terecht voor een bijzonder verhaal. Het verhaal vertelt over een juf die samen met haar hond op wonderbaarlijke wijze in een klein boerendorpje terecht komt. Alles in dit dorpje ziet er anders uit: ze zijn in het verleden beland! Onze Verhalenverteller neemt je in het verhaal mee op reis door Drenthe. Naar de tijd waarin het beroemde meisje van Yde leefde, zo’n 2000 jaar geleden. Aan het eind van het verhaal ga je weer terug naar het Drenthe van nu en kun je het beroemde meisje van dichtbij bekijken. 
Opgave is niet nodig en is gratis op vertoon van een geldige entreekaart (kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang).

Wanneer:  zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2022
Voor wie:  families met kinderen 
Waar:        Trouwzaal, Drents Museum
Tijd:          12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur
Prijs:         gratis toegankelijk voor museumbezoekers (kinderen tot 18 jaar hebben gratis entree)
 
Verhalenweekend

De Verhalenverteller in het Drents Museum, Verhalenvertellers bij een kampvuur of een tweedaagse verhalenexpeditie door de oertijd. Zomaar een greep uit de activiteiten tijdens het Verhalenweekend Drenthe. Een weekend vol unieke belevenissen voor het hele gezin, waar je de bijzondere verhalen van de Oerprovincie van Nederland ontdekt. Welke activiteit ga jij ondernemen? Kijk voor een volledig overzicht van het Verhalenweekend op: https://www.drenthe.nl/ontdek-oerdrenthe/verhalenweekend

Canonweekend
Naast het Verhalenweekend is de Verhalenverteller in het Drents Museum ook onderdeel van het Canonweekend. Daarnaast is onze Verhalenverteller ook aanwezig op 13 oktober tijdens de Dag van de Drentse geschiedenis.