Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Concert Eric Vaarzon Morel

Gitarist Eric Vaarzon Morel, zangeres MORÉL en cajón speler Manuel Vega

 

Op zondag 14 april 2024 verzorgt de bekende flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel van 14.00 tot 15.30 uur een Spaans concert in het Drents Museum in Assen. Vaarzon Morel treedt op met zijn dochter zangeres MORÈL en met Manuel Vega op cajón. De voorstelling vindt plaats in het kader van de grote kunsttentoonstelling Antonio López – Meester van het Spaans realisme die nog tot en met 2 juni 2024 te zien is. Tickets kosten €17,50 (exclusief museumentree) en zijn online verkrijgbaar.

Het concert van Eric Vaarzon Morel bestaat uit flamenco-liederen en dansen, zoals soleares, alegrías, bulerías en rumbas. Tussen de nummers door geeft Vaarzon Morel korte toelichtingen en draagt hij gedichten voor van de Spaanse dichter Federico García Lorca. Net als de Spaanse kunstenaar Antonio López is Vaarzon Morel een groot bewonderaar van Garciá Lorca.

Eric Vaarzon Morel
Op zijn zestiende jaar kreeg Eric Vaarzon Morel (1961) les van de beroemde Spaanse flamenco-gitarist Paco Peña. Dat inspireerde hem om op negentienjarige leeftijd naar Spanje te trekken en in Madrid en Sevilla te gaan wonen en werken. Het vormde de start van een professionele carrière waarbij Vaarzon Morel vele concert- en theaterpodia in binnen- en buitenland heeft aangedaan. 

Talloze samenwerkingen met gerenommeerde musici, acteurs, kunstenaars en theatermakers hebben Vaarzon Morel gemaakt tot de authentieke en veelzijdige flamenco-gitarist, theatermaker en componist die hij nu is. Momenteel tourt hij door heel Nederland met de voorstelling ‘De Spaanse Miles Davis’.

 Wanneer:   14 april 2024, 14.00 - 15.30 uur
 Voor wie:  Volwassenen
 Prijs:  €17,50 (exclusief museumentree)
 Locatie:  Opkamer, Drents Museum