T/m 7 okt, di t/m zo: 11.00 - 17.00 uur
Vanaf 8 okt, ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur,
vr: 10.00 - 22.00 uur
Tickets uitsluitend online verkrijgbaar

De geheimen van de gevels van de Brink

Iedere zondagochtend in oktober organiseert het Drents Museum een rondje geschiedenis van de Brink. Na een korte inleiding ga je samen met een museumdocent op pad over de Brink in Assen. Tijdens de wandeling komt de geschiedenis van Assen tot leven.​

De Brink, de plek waar het Drents Museum zich bevindt, is een bijzonder plek in Assen en kent een lange geschiedenis. Assen ontstond als esdorp rond de Brink. Tijdens de rondleiding ‘De geheimen van de gevels van de Brink’ kom je meer te weten over het ontstaan van de Brink en de gebouwen die eraan staan. Waarvoor werd de Abdijkerk vroeger gebruikt, wie woonde er in Huize Tetrode en wat gebeurde er op de Kleine Brink? Je komt erachter tijdens de rondleiding.

Voor wie:  Volwassenen
Waar: Huize Tetrode
Data: 3, 10, 17, 24 en 31 oktober 2021
Tijd: 9.45 - 11.30 uur