Openingstijden

Di t/m zo: 11.00 - 17.00 uur. 

Toegang alleen met vooraf gekocht ticket

+

Menu

Dichtworkshop DNK

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

Op zondag 2 februari geeft Lilian Zielstra, voormalig stadsdichter Groningen, om 13.00 uur een dichtworkshop in de bibliotheek van Assen. Deze workshop wordt georganiseerd door De Nieuwe Kolk in het kader van de dichtwedstrijd Ode aan Drenthe die het Drents Museum, samen met Huus van de Taol en Het Drentse Landschap, organiseert. De dichtwedstrijd Ode aan Drenthe sluit aan bij de tentoonstelling Barbizon van het Noorden. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de workshop dus reserveren is noodzakelijk via de website van DNK.

Lilian Zielstra, geboren en getogen in Nieuwe Pekela, studeerde Nederlands in Groningen, waar ze vorig jaar haar master behaalde. Ze won tweemaal de Groningse voorronde van de landelijke schrijfwedstrijd voor jongeren Write Now!, was in 2013-2014 Huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Zielstra is docent Korte verhalen schrijven aan de Usva en werkte voor diverse literaire organisaties in de stad Groningen. Van 2017 tot 2019 was Lilian stadsdichter in Groningen.

Dichtwedstrijd Ode aan Drenthe
Het Drents Museum, Stichting Het Drentse Landschap en Huus van de Taol dagen alle ‘rebellen en dwarsdenkers’ (thema Boekenweek 2020) uit om een nieuwe ode aan Drenthe te schrijven. Wordt dat bijvoorbeeld een ode aan de distributiedoos, aan de windmolen of aan de terugkeer van de bever? Alle dichters - amateur en professional - mogen één gedicht insturen met een maximale lengte van 200 woorden. Dat mag in het Nederlands, maar natuurlijk ook in het Drents. Inzendingen moeten voor 16 februari 2020 binnen zijn via communicatie@drentsmuseum.nl voorzien van e-mailadres, voor- en achternaam, leeftijd en telefoonnummer. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op www.drentsmuseum.nl/ode