Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Deze activiteit is afgelopen. Klik hier voor het actuele activiteitenoverzicht.

 

 

 

 


 

In de voorjaarsvakantie, op zondag 26 februari 2023, gaf filosoof en kinderboekenauteur Stine Jensen een lezing speciaal voor families. In de lezing ‘Smaken verschillen’ gaat zij met kinderen in gesprek over filosofie en hoe je kunt nadenken over schoonheid. De familielezing is onderdeel van de tentoonstelling ‘Sterven in schoonheid – De wereld van Pompeï en Herculaneum’

Stine Jensen is onder meer bekend van diverse boeken, waaronder Het grote boek van Mooi en Lelijk. In dit boek schrijft ze over mooie en lelijke taarten, en mooie en lelijke kamers. Kortom, over hoe smaken verschillen. In de familielezing verkent ze eerst samen wat filosoferen eigenlijk is. Daarna bespreekt ze wat schoonheid inhoudt. Vragen die aan bod komen zijn 'Wat vind jij een heel mooi woord?' en 'Wat vind je het mooiste kunstwerk dat je ooit hebt gezien?'.

Je kunt de lezing combinere met een bezoek aan de tentoonstelling over Pompeï en Herculaneum die in het museum te zien is. In deze expositie staat de kunst en de schoonheid vóór de allesverwoestende vulkaanuitbarsting centraal. Bij de tentoonstelling is een gratis Familieroute verkrijgbaar. Deze route staat vol verrassende opdrachten en leuke weetjes over bijvoorbeeld het dagelijkse leven. 

Stine Jensen, Foto: Romy van Leeuwen.

Stine Jensen is, naast filosoof en schrijver, programmamaker bij omroep HUMAN. Voor kinderen maakte ze de televisieprogramma’s Dus ik ben jr. en het tienerfilosofieprogramma Denktank. Naast Het grote boek van Mooi en Lelijk schreef ze onder andere het kinderboek Lieve Stine, weet jij het?, dat werd bekroond met de zilveren griffel. 

Wanneer: zondag 26 februari 2023
Voor wie: families met kinderen
Tijd: 14.00 uur
Prijs: volwassenen € 6 (excl. museumentree), kinderen € 4 (entree gratis)

Bestel nu je ticket(s)