Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Menu

Familieroute Ontdek de meesterwerken van Henk Helmantel

Wat vind jij het mooiste schilderij en aan welke zou je misschien wel iets willen veranderen? Wist je dat Henk Helmantel ook dieren schildert, en dat stillevens helemaal niet saai en stoffig zijn? En dat appels en peren, potjes en pannen, middeleeuwse beelden en kerken veel met elkaar gemeen hebben? Dat wist je vast nog niet. 

Er zijn wel zeventig schilderijen van meesterschilder Henk Helmantel te zien. Ook veel van de voorwerpen die hij schildert staan in de tentoonstelling. Haal onze gratis familieroute op bij de informatiebalie van het Drents Museum. Hierin vind je leuke weetjes, maar ook kijk-, denk-, speel-, en doe-opdrachten voor de hele familie. Tussen de spullen en schilderijen van Henk Helmantel kun je ook zelf met tekenopdrachten aan de slag. Iedereen doet mee en je ontdekt wat voor anderen verborgen blijft.
 

Voor wie: 

Families met kinderen van 4-14 jaar

Aanmelden:  Elke dag
Prijs:  Gratis op vertoon van een geldige entreekaart
Verkrijgbaar:  Ophalen bij de informatiebalie

 

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.