Openingstijden

ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur 

Familiezondag

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

Op zondag 5 juni organiseren wij bij de tentoonstelling Maya’s de Familiezondag Avonturen in de jungle. Op die dag zijn er allerlei speciale activiteiten voor families met kinderen van 7 tot 14 jaar. Kom met het hele gezin naar de Maya’s en beleef een verrassende dag. Alle activiteiten hebben iets te maken met de Maya’s, een volk dat leefde in de tropische jungle van Midden-Amerika. Maak bijvoorbeeld een geluksamulet, ga op stap met de Maya-expert, luister naar spannende verhalen of speel het grote Mayaspel. De activiteiten vinden plaats tussen 12.00 en 16.30 uur en zijn gratis toegankelijk voor museumbezoekers. Kinderen tot 18 jaar hebben bij ons gratis toegang!

Amuletten maken
Een amulet is een sieraad dat vaak bedrukt is met bijzondere spreuken. Onder begeleiding van beeldhouwer Hans Nipshagen maak je je eigen geluksamulet van speksteen. Speksteen is erg zacht waardoor er prachtige glimmende amuletten van gemaakt kunnen worden. De amulet wordt voorzien van een lint zodat je het kunstwerk om de nek kan hangen.

Waar: Atelier
Tijd: doorlopend van 12.00 tot 16.00 uur

Speel het grote Mayaspel
Duizend jaar geleden verlieten de Maya’s plotseling hun steden in de jungle. Avonturiers (her)ontdekken de stenen piramides en paleizen rond 1800. Tijdens het grote Mayaspel kom je erachter waarom de Maya’s de stad Kaan verlieten. Los het mysterie op en leer hoe moeilijk het is om te overleven in de jungle. 

Waar: Tentoonstelling Maya's
Tijd: 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur

Proef eten uit de Mayakeuken
Tijdens de Familiezondag vertelt Carolina Verhoeven van het Culinair Erfgoed Centrum over de tradities en rituelen in de eetcultuur van de Maya’s. Natuurlijk is het mogelijk om een hapje eten te proeven uit de Mayakeuken.

Waar: GS-zaal
Tijd: 13.00 en 15.00 uur

Vraag het de Maya-expert
Wil je weten waarom de Maya’s mensen offerden, hoe de Mayakalander werkte of hoe ze het pelotespel speelden? Onze Maya-expert vertelt er graag meer over. Ga samen met de expert op reis door de jungle van Midden-Amerika en ontdek meer over dit geheimzinnige volk.

Waar: Tentoonstelling Maya's
Tijd: doorlopend van 12.00 tot 16.00 uur

Los del Sol
Het Mayaduo Los del Sol speelt deze dag prachtige muziek uit Midden-Amerika op verschillende soorten fluiten en panfluiten. Dans gezellig mee op de klanken van de panfluitmuziek. 
 
Waar: Publiekshal
Tijd: 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur

Verhalenverteller
Houd je meer van spannende verhalen? Luister dan naar de verhalenverteller die je meeneemt naar de wereld van de Maya’s en hun goden 

Waar: Trouwzaal
Tijd: 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur

Kom jij ook naar deze leuke en leerzame dag voor families met kinderen die houden van geschiedenis met een flinke portie avontuur?