di t/m zo 10.00 - 18.00 uur

Gratis lezing - In de ban van de Ararat

In de internationale archeologietentoonstelling In de ban van de Ararat is de indrukwekkende geschiedenis en cultuur van Armenië te zien. Iedereen die meer wil weten over de tentoonstelling kan in het weekend de gratis lezing volgen of voor doordeweeks een rondleiding aanvragen.

Tijdens de gratis lezing krijg je de verhalen te horen achter de topstukken uit de tentoonstelling van circa 160 kostbare archeologische voorwerpen (die voor een groot deel nooit eerder in Nederland zijn geweest).

Welke rijke culturen kende het oude Armenië? Welke betekenis hadden verschillende dieren in de gedachtenwereld van de Armeniërs? Hoe kwam de Armeense identiteit tot stand en welke betekenis heeft berg Ararat daarbij? Deze vragen komen allemaal aan bod in deze wervelende reis door de fascinerende vroege geschiedenis van Armenië.

Wanneer:

Bijna iedere zaterdag en zondag
 Extra op: ma 17 t/m vr 21 okt 2022

Geen gratis lezingen op:

• zaterdag 17 september

Aangepaste tijden op:

• zondag 25 september, wél een gratis lezing om 13.00 uur, geen gratis lezing om 14:00 uur.
 Starttijd:   13.00 en 14.00 (duur: 30 minuten)
 Prijs  gratis
 Voor wie:   Iedereen die meer wil weten over de tentoonstelling
 Taal:   Nederlands