Openingstijden

Geopend: di t/m zo: 11 - 17 uur
Extra open: ma 19 okt: 11 - 17 uur

Toegang alleen met vooraf gekocht ticket

+

Menu

Instawalk Barbizon van het Noorden

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

Ben jij actief op Instagram en geïnteresseerd in kunst en natuur? Dan is de #InstawalkBarbizon misschien wel iets voor jou! Het Drents Museum en Het Drentse Landschap organiseren op zaterdag 8 februari een speciale Instawalk bij de tentoonstelling Barbizon van het Noorden. Als deelnemer aan de Instawalk krijg jij de mogelijkheid om door een verlaten museum te lopen en met de andere instawalkers door de tentoonstelling te lopen. Je krijgt de gelegenheid om ongestoord de meest fantastische foto’s te maken van de kunstwerken. Het pasverworven schilderij het Onkruidverbrandertje van Van Gogh of Het hunebed van Tynaarlo van Roelofs, maak je liever een artistieke foto van de tentoonstellingsvleugel met zijn bijzondere vormen? Het kan en mag allemaal! Aansluitend brengen wij je de mooie Drentse natuur in en bezoeken we de plekken waar de kunstenaars uit de tentoonstelling ook zijn geweest om hun kunstwerken te maken.  

Deelnemen? 
Wij zijn op zoek naar enthousiaste Instagrammers. Jij bent zelf de creatieve maker van jouw foto’s en bepaalt zelf wat je vastlegt. Deelname is gratis, wel vragen we jou om minimaal 3 foto’s verspreid over maximaal een maand van deze walk te delen op Instagram, met de hashtags: #InstawalkBarbizon #BarbizonvanhetNoorden    

Ook zouden wij graag een aantal van jouw foto’s, die jij tijdens deze Instawalk hebt gemaakt, ontvangen zodat wij die kunnen gebruiken voor publiciteitsdoeleinden voor de tentoonstelling Barbizon van het Noorden. Natuurlijk altijd met naamsvermelding!  

Wil jij hierbij aanwezig zijn? Schrijf je dan vóór 2 februari in via onderstaand formulier. Je hoort uiterlijk 3 februari of je erbij bent! Bij een groot aantal aanmeldingen, maken het Drents Museum en Het Drentse Landschap een selectie. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan deze Instawalk. De Instawalk start om 9.30 uur in het Drents Museum en duurt tot circa 13.00 uur.