Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Introductie op Henk Helmantel - Meesterschilder

Bij de tentoonstelling Henk Helmantel - Meesterschilder bieden een inleidende lezing aan. Deze komt in plaats van een rondleiding, welke vanwege de COVID-19-maatregelen niet zal plaatsvinden.

Tijdens deze introductie besteden we aandacht aan het oeuvre van Henk Helmantel, zijn vakmanschap, werkwijze en zijn leven. Want wat hebben Piet Mondriaan en Henk Helmantel met elkaar gemeen? Hoe kiest Henk Helmantel zijn onderwerpen en in hoeverre speelt spiritualiteit een rol in zijn leven?
Maar misschien nog wel belangrijker dan kennis over de kunstenaar, is het kijken naar zijn kunstwerken. In deze introductie gaan we een aantal kunstwerken heel goed bekijken.

Het werk van Helmantel lijkt niets meer te zijn dan een realistische weergave van voorwerpen en interieurs. Maar klopt dat wel? De museumdocent nodigt je uit om de tijd te nemen en langer naar een schilderij te kijken. Door middel van uiteenlopende vragen word je uitgedaagd om voorbij te gaan aan de eerste indruk. Wat gebeurt er? Wat valt je op? Hoe zou je de sfeer omschrijven? Ziet of vindt iedereen dat? Naar aanleiding van deze vragen gaan we met elkaar in gesprek. Deze introductie daagt uit tot een slow art-ervaring waarin je je laat meenemen door de kunstwerken. Vervolgens bezoek je de tentoonstelling met een gereedschapskist vol kijktips en inspiratie om de kunst op een andere manier te beleven.

 

Voor wie: volwassenen (groepen vanaf 10 tot max. 30 personen)
Taal: Nederlands, (Engels op aanvraag)
Wanneer:  op aanvraag
Duur: 60 minuten
Prijs: 6 euro per persoon (exclusief entree museum)

 

Reserveren 

Wil je een inleidende lezing boeken? Vul dan het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt contact met je op. Wij raden je aan een inleidende lezing minimaal twee weken van tevoren te reserveren, want er is meestal erg veel belangstelling. Reserveer je te laat, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd dat je het museum wilt bezoeken.

 

Tip: Breid je lezing uit met een workshop Stilleven schetsen.