Openingstijden

Museum: gesloten t/m 25 mei 2021
Shop: open op afspraak

+

Menu

Lezing Han van Hagen 

Vanwege de aangescherpte maatregelen is deze activiteit tot nader order uitgesteld. Tickethouders ontvangen persoonlijk bericht.
 

Met HELMANTEL aan tafel
Zeg maar Henk

In zijn lezing - of kunstvoorstelling zoals hij het zelf liever noemt – laat graficus en kunstkenner Han van Hagen zien hoe onderwerpen als stillevens en kerkinterieurs in de loop der eeuwen in de schilderkunst een plaats hebben verworven of juist veracht werden.

Van Hagen: 'Een ‘stilleven’ is een merkwaardig onderwerp in de schilderkunst. Er staan onbeduidende voorwerpen zonder enige samenhang bij elkaar. Rommel, die een geordend mens naar de kringloop brengt.

Karel van Mander (1548-1606) was van mening dat het weergeven van stillevens onontbeerlijk was om later meester-schilder te worden. Gerard de Lairesse (1640-1711) beweerde daarentegen dat degenen die zich toelegden op het stilleven schilderen, weinig in hun mars hadden.

Zullen we samen naar de schilderijen van Henk Helmantel kijken en van de gelegenheid gebruik maken geruisloos door zijn kerkinterieurs te lopen?'

 

Wanneer: Vanwege de aangescherpte maatregelen is deze activiteit tot nader order uitgesteld.  Tickethouders ontvangen persoonlijk bericht.
Voor wie: volwassenen 
Waar: Statenzaal 
Tijd: 13.00 en 14.30 uur  
Prijs: 10 euro (excl. museumentree) 
Tickets:

Binnenkort weer verkrijgbaar

 


Foto: Arij van der Stelt