Openingstijden

T/m 7 okt, di t/m zo: 11.00 - 17.00 uur
Vanaf 8 okt, ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur, 
vr: 10.00 - 22.00 uur
Tickets uitsluitend online verkrijgbaar

Livestream Minerva meets Leipzig

Deze activiteit is afgelopen. Klik hier voor het actuele activiteitenoverzicht.

 

Op donderdag 29 april vanaf 15.30 uur kun je gratis aanschuiven bij een online programma rond de tentoonstelling Minerva meets Leipzig.  Via www.drentsmuseum.nl/live is vanaf donderdag 29 april 15.20 uur de livestream te zien! De tentoonstelling Minerva meets Leipzig, met werken uit eigen collectie van Leipziger kunstenaars en van kunstenaars van Academie Minerva in Groningen, gaat de boeken in als de expositie die nooit echt is opengegaan (uniek) en slechts drie dagen (19, 20 en 21 april) voor het publiek live te zien was tijdens een pilot.

In de livestream draait het vooral om de overeenkomsten en verschillen tussen de manier van werken op Academie Minerva en op de Hochschule für Grafik und Buchkunst in Leipzig. Het Drents Museum volgt deze kunstacademies. Op beide opleidingen floreert de creativiteit en ligt de nadruk op het ambacht en het maakproces. Het programma van de livestream duurt circa 45 minuten en de voertaal is Engels.

Programma
•    Rondleiding door Rannilt Pol, Beringer Hazewinkel Conservator Kunst in opleiding. Zij vertelt onder meer over het collectiebeleid van het Drents Museum en vergelijkt enkele kunstwerken met elkaar. Af en toe zoomen we in op details.  
•    Leipziger kunstenaar Tilo Baumgärtel – met twee werken vertegenwoordigd in de expositie – vertelt vanuit Duitsland over de Hochschule en over de Neue Leipziger Schule (zie www.galeriekleindienst.de)  
•    Gesprek tussen Harry Tupan, algemeen directeur van het Drents Museum en de kunstenaar en oud-docent Minerva Allie van Altena (www.allievanaltena.nl) over verschillen en overeenkomsten van beide academies.
•    Vragen vanuit het publiek worden beantwoord. Vragen kunnen tijdens de livestream via whatsapp of via YouTube chat gesteld worden.

De uitzending op www.drentsmuseum.nl/live is op donderdag 29 april vanaf 15.20 uur live!
Wil je meer weten over Minerva meets Leipzig, klik dan hier.