Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
gesloten op zaterdag 27 april 
open maandag 29 april, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Maju Terus

De Molukse gemeenschap in Nederland kent vele bijzondere en indrukwekkende culturele tradities. Heb je Molukse roots, ben je tussen de 16 en 30 jaar en wil jij je samen met andere jongeren inzetten voor het behoud van Moluks cultureel erfgoed? Geef je dan op voor het project Maju Terus! Een programma van het Drents Museum en het ICO.

Menyala

Vanaf 16 april 2023 presenteert het Drents Museum Menyala – De buitengewone geschiedenis van de Molukkers in Drenthe. Deze tentoonstelling is een samenwerking tussen het museum en zeven jongeren met Molukse roots in Drenthe. Menyala toont de resultaten van hun zoektocht naar bijzondere verhalen en objecten. Daarbij is er ook aandacht voor bijzondere kunstvormen zoals muziek, spoken word en schilderkunst.

Erfgoed doorgeven

Naast een blik op het verleden werpen we ook graag een blik op de toekomst! Tijdens Maju Terus onderzoek je samen met andere jongeren Moluks cultureel erfgoed. Onder begeleiding van kunstenaars Jooz (Jozua Pentury) en Demi Tanalepy bespreek je de vraag in hoeverre jij Molukse culturele tradities in de toekomst wilt behouden en op welke manier.

Ter inspiratie maak je kennis met de spirituele betekenis van de tifa en leer je hoe je deze maakt en bespeelt. Daarnaast bezoek je de tentoonstelling Menyala - de buitengewone geschiedenis van de Molukkers in Drenthe. De opgedane persoonlijke inzichten leer je om te zetten in een spoken word waarbij Jooz je begeleidt. Ook leer je hoe je spoken word kunt opvoeren: in het Nederlands en in het Maleis!
 

Doe mee!

De workshopdag vindt plaats op zaterdag 17 juni in het Drents Museum. Het maakt niet uit of je ervaring hebt met het bespelen van de tifa, het maken van spoken word en of je wel of niet Maleis spreekt. Iedereen is welkom! Er is plaats voor een beperkt aantal personen, dus wacht niet te lang met aanmelden! Meld je uiterlijk 15 juni aanmelden. De resultaten worden gepresenteerd op onder andere de website van het Drents Museum.

 

Voor wie: Mensen met een Molukse achtergrond tussen de 16 en 30 jaar oud
Taal: Nederlands
Prijs: Gratis
Max. aantal: Beperkt aantal plaatsen (vol=vol)
Aanmelden: Mail: demi@freshflix.nl, uitlerlijk 15 juni

 

*Lunch inbegrepen. Heb je bepaalde wensen? Geef het door bij aanmelden!