Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
let op: zondag 24 sept. 10.00 - 13.00 uur zijn wij moeilijk bereikbaar 

+

Menu

Let op! het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit event.  

In 2023 is de tentoonstelling Molukkers in Drenthe te zien in de Abdijkerk van ons museum. Hierin worden 100 verrassende objecten en verhalen gepresenteerd van vijf generaties Molukkers in Drenthe. In het kader van deze tentoonstelling organiseert het museum de bijeenkomst Molukkers in Drenthe: van verhalen tot objecten op zondag 19 juni om 14.00 uur   

Voor de tentoonstelling Molukkers in Drenthe werkt het museum samen met een groep jongeren met een Drentse en Molukse achtergrond. Zij werken onder de naam 'Menyala'. Menyala is een woord waarmee jongere Molukkers aangeven dat het tijd is om als Molukse gemeenschap te schitteren.  

Sinds afgelopen januari is de werkgroep Menyala op zoek naar verrassende verhalen en objecten waarmee we een nieuw licht op de Molukse geschiedenis willen werpen.  

In het kader van deze zoektocht organiseren wij op zondag 19 juni Molukkers in Drenthe: van verhalen tot objecten. Tijdens twee panelgesprekken gaan verschillende generaties Molukkers met elkaar in gesprek.  Hoe was het leven in de woonoorden? Hoe is het leven nu in de woonwijken? Welke Molukse dromen en verhalen hebben de derde en vierde generatie? Deze vragen en meer worden behandeld tijdens de panelgesprekken. Het panelgesprek wordt geleid door Miguell Kaidel, met tussendoor intermezzo's verzorgd door Gloria Lappya. Het programma sluiten we af met een brainstorm waarin we het publiek vragen actief mee te denken over verrassende objecten en invalshoeken voor de tentoonstelling.   

Ben jij benieuwd naar de kijk van de tweede, derde en vierde generatie Molukkers op verleden, heden en toekomst? Will je meedenken over verrassende invalshoeken en objecten voor de tentoonstelling? Meld je dan hieronder aan om gratis bij het programma aanwezig te zijn. Let op! het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit event.  

Dit evenement is bedoeld ter inspiratie voor de tentoonstelling Molukkers in Drenthe. Het museum kan niet garanderen dat de aangedragen verhalen en objecten daadwerkelijk worden opgenomen in de tentoonstelling.  

NB: De leden van de panelgesprekken zijn geen onderdeel van Menyala.  

Wanneer: zondag 19 juni 2022
Voor wie: Molukkers met Drentse roots  
Waar: Drents Museum
Tijd: 14.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur)
Taal: Nederlands 
Prijs: gratis