Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Nieuw! Online lessen

Schoolprogramma’s Drents Museum altijd toegankelijk!

De afgelopen tijd was het niet mogelijk om met de leerlingen naar het museum te komen. Ook de komende tijd is het niet zeker of excursies weer mogelijk zullen zijn. Het Drents Museum vindt het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met kunst en erfgoed. Juist nu dat niet altijd vanzelfsprekend is. Om ook in deze tijd een unieke, interactieve ervaring te kunnen bieden, hebben wij speciale online lessen ontwikkeld. We gaan ervan uit dat deze lessen in een klassikale situatie worden gevolgd. Mocht het nodig zijn, dan zijn de lessen ook geschikt om vanuit huis te volgen. 

 

Stillevens vind je overal – een online workshop 

Vanaf 11 oktober kan voor bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs en voor leerlingen van het voortgezet onderwijs een kunstles over het stilleven geboekt worden. Deze les sluit aan bij de tentoonstelling Henk Helmantel - Meesterschilder. 
De museumdocent staat in live verbinding met de klas. Met behulp van eigentijdse filmpjes, prikkelende vragen en activerende opdrachten ontdekken de leerlingen dat stillevens niet saai of stoffig zijn en dat alledaagse spullen ook kunnen inspireren. 

Voor wie: 
 
Bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs (groep 7 en 8) en onderbouwleerlingen voortgezet onderwijs (bovenbouw in overleg ook mogelijk)
Wanneer:  op aanvraag vanaf 11 oktober
Prijs:  €4,- per leerling 
Duur:  60 tot 75 min, exclusief eerste introductie en opstarten van de les 
NB: Maximaal één schoolklas per les 

 

Mysterie in het veen – een online rollenspel 

Vanaf januari 2021 wordt er een derde online les toegevoegd aan het aanbod. In deze archeologieles worden de leerlingen, onder begeleiding van een museumdocent, onderdeel van een spannend, interactief verhaal. 
De leerlingen reizen terug naar de Romeinse tijd en stappen in de voetsporen van de Drentse dorpelingen. In een sfeervolle en verhalende vorm maken de leerlingen kennis met het leven van tweeduizend jaar geleden en de topstukken uit de archeologische collectie, waaronder het meisje van Yde.

Voor wie: 
 
Bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs (groep 7 en 8) en onderbouwleerlingen (brugklas) van het voortgezet onderwijs 
Wanneer:  op aanvraag vanaf januari 2021
Prijs:  €4,- per leerling
Duur:  60 tot 75 min exclusief eerste introductie en opstarten van de les 
NB: Maximaal één schoolklas per les 

*Onze afdeling archeologie is momenteel gesloten vanwege verbouwing en herinrichting. Dit programma kan dan ook goed gebruikt worden ter vervanging van een bezoek aan onze archeologische collectie. 

Informatie en reserveren  

Wil je een (online) onderwijsprogramma boeken? Vul dan het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op.  

Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via educatie@drentsmuseum.nl.  

Wij raden je aan een onderwijsprogramma minimaal twee weken van tevoren te reserveren. Reserveer je te laat, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd van je voorkeur.