Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Onderwijsprogramma Het stilleven

Henk Helmantel schildert vaak stillevens, waarvoor hij eerst met voorwerpen heel veel verschillende opstellingen maakt. Hij gebruikt flessen, dozen, stukken kaas, lappen stof, bakjes met uien erin en ga zo maar door. Helmantel schuift zich een ongeluk voordat hij begint met schilderen. Hij is een meesterschilder én meesterlijk goed in het maken van composities.  

Met behulp van eigentijdse filmpjes, activerende opdrachten en prikkelende vragen gaan de leerlingen de werken van Henk Helmantel goed bekijken. Ze leren meer over stillevens, worden uitgedaagd om na te denken over voorwerpen uit hun eigen omgeving en maken hun eigen compositie die ze uitwerken tot een tekening. Ook bespreken ze hun resultaten: wat ging er goed, wat kan anders? 

Voor wie: bovenbouwleerlingen basisonderwijs (groep 5 t/m 8) 
Wanneer: op aanvraag
Tijd: tussen 09.00 en 11.00 uur 
Duur: 75 minuten 
Prijs: € 4 per leerling 
Max: 30 leerlingen

 

Informatie en reserveren 
Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via educatie@drentsmuseum.nl.  

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek. 

We hopen jullie weer te kunnen ontvangen bij de tentoonstelling 'Henk Helmantel- Meesterschilder'. Mocht fysiek bezoek niet mogelijk zijn, dan is het mogelijk om een vervangende online les te boeken.