Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Onderwijsprogramma

Sinds de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog in 1951 zijn duizenden Molukkers in Drenthe terecht gekomen. De meeste dromen van een terugkeer naar de Molukken. Veel van de Molukkers blijven in Drenthe, net als hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. 

Tijdens dit programma krijgen leerlingen aan de hand van persoonlijke voorwerpen met bijzondere verhalen inzicht in de geschiedenis en ervaringen van Molukse families in Drenthe. Daarbij is er speciale aandacht voor de blik van jonge Molukkers, waarmee het Drents Museum samen de tentoonstelling Menyala in co-creatie heeft gemaakt (waaronder dit onderwijsprogramma). 

Voor wie: Groep 7 - 8 primair onderwijs, en voortgezet
Sluit aan bij:  Cultureel erfgoed, geschiedenis
Max. aantal leerlingen: 30
Benodigde begeleiding:  1 begeleider per 15 leerlingen
Boekingsperiode: 17 april - 29 september 2023
Lesmateriaal Lesbrief
Duur:  75 min
Kosten:  € 4,- per leerling 

 

 

Informatie en reserveren 
Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via educatie@drentsmuseum.nl.  

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.