Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Deze activiteit is afgelopen.

Klik hier voor een overzicht van actuele activiteiten.


Zaterdag 10 september is de landelijke Open Monumentendag. Ook Assen doet hier aan mee. Al wandelend ontdek je ‘Assen achter de schermen’. Open (achter)deuren en zie monumenten die je nog nooit eerder hebt gezien, zoals de monumentale panden in de Kloosterstraat, het torentje van het Drents Archief of (de tuinen van) het Ontvangershuis.

Het landelijke thema is ‘Duurzaamheid’ en staat naast ‘Assen achter de schermen’ centraal. Zie hoe oude ambachten zoals gebint maken, restauratie schilderen of klokken maken bijdragen aan de duurzaamheid van verschillende monumenten. Wandel met een gids door de kantoren van het Drents Museum, via de Kloosterstraat naar de achterkant van de panden van Het Drentse Landschap, Drents Archief, via het Ontvangershuis naar het voormalige Huis van Bewaring. Aanmelden kan op de dag zelf bij de kraam van de Open Monumentendag op de Brink bij de Ark van Noach.

Aansluitend op de wandeling kan je ook nog naar de open dag van de Rechtbank. Andere activiteiten die je op de dag zelf kan volgen zijn:

  • Demonstraties van restauratie- en decoratieschilder Appie Veenstra en Gerwin Alting in de Jozefkerk (Kerkplein 1, Assen)
  • Rondleidingen over de Noorderbegraafplaats (Kerkhofslaan, Assen)
  • Bezoek de Rooms-Katholieke kerk aan de Nassaulaan 3c in Assen

Voor wie: jong & oud
Wanneer: 10 september 2022
Tijd: doorlopend van 11.00 tot 17.00 uur
De rondleiding wordt ieder halfuur herhaald, de laatste is om 15.30 uur
Waar: op de dag zelf op de Brink voor het museum (bij de Ark van Noach)
Prijs: gratis toegankelijk