Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Te gast: Karin Haanappel

"Het was Kahlo die Frida creëerde"

Er is veel over Frida Kahlo (1907-1954) gezegd en geschreven en zelf heeft ze ook zeker bijgedragen aan haar eigen mythevorming, maar één ding is zeker: ze was authentiek, uniek en volkomen zichzelf. Een vrouw met kracht en doorzettingsvermogen die wist wat zij wilde en die haar pijn heeft gesublimeerd in fascinerende kunstwerken. Misschien was haar grootste creatie wel het leven zoals zij dat heeft geleefd binnen de mogelijkheden die ze had.

Kunsthistorica Karin Haanappel is auteur van o.a. ‘Herstory of Art’ en heeft zich gespecialiseerd in vrouwelijke kunstenaars door de eeuwen heen met Frida Kahlo in het bijzonder. Op 11 december 2021 geeft zij een lezing over het leven en oeuvre van Frida Kahlo, waarbij zeker aandacht is voor Diego Rivera, met wie Kahlo tot twee keer toe getrouwd was, het Mexicanismo en de rol van het feminisme binnen de Fridamania.

Wil je graag deelnemen aan deze lezing met begeleiding van een gebarentolk? Neem dan tijdig contact met ons op via reserveringen@drentsmuseum.nl

Wanneer:  11 december 2021
Voor wie: Kunstliefhebbers 
Waar: Drents Museum
Tijd: 12.30 en 14.00 uur
Prijs: 6 euro (excl. museumentree) 
Tickets: Het is niet meer mogelijk om tickets te bestellen.