Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
let op: zondag 24 sept. 10.00 - 13.00 uur zijn wij moeilijk bereikbaar 

Online workshop Stilleven schetsen

Deze activiteit is afgelopen. Klik hier voor het actuele activiteitenoverzicht.

Altijd al een keer (beter) willen leren tekenen? Grijp dan nu je kans! Tijdens de tentoonstelling Henk Helmantel - Meesterschilder bieden we speciale workshop Stillevens schetsen aan. Nu onze deuren nog wel even gesloten moeten blijven, gaan we deze workshop online aanbieden! De eerstvolgende online workshop vindt plaats op zondag 2 mei om 15.00 uur.

Henk Helmantel besteedt veel aandacht aan het maken van een goede compositie, dus doen wij dat ook. Door middel van verschillende opdrachten word je uitgedaagd om goed te kijken en te experimenteren met uiteenlopende composities. Daarna ga je zelf aan de slag met de gekozen opzet en werk je deze uit. Tijdens de online workshop is er voldoende tijd en ruimte voor vragen en persoonlijke aandacht.

Voor het volgen van deze workshop heb je een laptop/tablet met internetverbinding nodig. Bij deelname ontvang je vooraf een e-mail met een link naar de Teams-meeting. Voor de workshop heb je de volgende tekenmaterialen nodig: 5 tot 8 vellen schetspapier en bijvoorbeeld potloden, een stukje houtskool en een kneedgum of andere materialen waar je graag mee schetst. 

Tip: houd ook een mobiele telefoon tijdens de workshop bij de hand zodat je tijdens de les foto's van jouw schetsen naar onze museumdocent Kirsten kunt sturen. Kirsten kan aan de hand van de foto's het werk goed beoordelen en tips en adviezen geven.

Voor wie:  Jong en oud
Waar: Online - via Teams
Data: 2 mei 2021 
Duur: 75 min
Tijd: 15.00 uur
Prijs: € 15,- 
Tickets:  het is niet meer mogelijk om ticket te bestellen.

Workshop Stilleven Schetsen bij tentoonstelling Henk Helmantel in Drents Museumj
Foto: Sake Elzinga