Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
let op: zondag 24 sept. 10.00 - 13.00 uur zijn wij moeilijk bereikbaar 

+

Pers

Activiteiten in KINK bij expositie Alle Jong

PERSBERICHT

19 december 2019

-------

Tijdens de kerstvakantie zijn er in de tentoonstellingsruimte KINK (Kunst in De Nieuwe Kolk) twee bijzondere activiteiten bij de tentoonstelling Mijne Kinderlijke Traanen van kunstenaar Alle Jong. Op zaterdag 28 december 2019 kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de workshop Pimp Your Picture. Zondag 5 januari komt de bekende Vlaamse kunstinterviewer Hilde Van Canneyt naar Assen om kunstenaar Alle Jong het hemd van het lijf te vragen. Beide activiteiten zijn gratis toegankelijk.
 
Workshop Pimp Your Picture zaterdag 28 december
In de tentoonstelling is te zien dat kunstenaar Alle Jong  oude prenten en afbeeldingen in zijn eigen werk combineert, waardoor het nieuwe werken worden. Daarbij gebruikt Jong zijn eigen fantasiewerelden. Onder leiding van onze museumdocent Kirsten gaan kinderen tot 12 jaar aan de slag om oude tweedehands fotolijstjes een nieuw leven in te blazen, door ze te versieren met oude en nieuwe spulletjes! Vóór of na de workshop kunnen kinderen op de foto in een vintage-stijl. Verkleedattributen zijn aanwezig! Natuurlijk mag je het opgepimpte lijstje meenemen naar huis.
 
Zaterdag 28 december, Workshop Pimp Your Picture voor kinderen tot 12 jaar,
Vanaf 14.00 uur, toegang gratis
Locatie KINK: Weiersstraat 1, Assen
  
Hilde Van Canneyt interviewt Alle Jong zondag 5 januari
De bekende Vlaamse interviewer Hilde Van Canneyt interviewt op zondag 5 januari 2020 vanaf 14.00 uur kunstenaar Alle Jong in zijn tentoonstelling Mijne Kinderlijke Traanen.
Kunstreporter en curator Hilde Van Canneyt is in Vlaanderen en Nederland bekend om haar interviews met hedendaagse beeldende kunstenaars. Zo interviewde ze onder meer bekende Belgische kunstenaars als Luc Tuymans, Berlinde de Bruyckere en Roger Raveel maar ook Nederlandse kunstenaars als Femmy Otten, Robert Zandvliet en Ronald Ophuis. Haar vragen en antwoorden van de kunstenaars gaan over de essentie van kunst en de keuzes en motivaties van de kunstenaars. In haar eigengereide interviews wil Hilde het unieke (kunstenaars)verhaal naar voren laten komen. Zie ook haar blog hildevancanneyt.blogspot.com.  
In een spontane woordenwisseling over de kunst en het leven van Alle Jong en kunst in het algemeen, hopen Hilde Van Canneyt en Alle Jong dat de bezoekers zich een beeld kunnen vormen van de kunstenaarspraktijk van Alle Jong. En met een beetje meer opgedane wijsheid de expositie verlaten.  
 
Zondag 5 januari 2020 Hilde van Canneyt interviewt Alle Jong
14.00 uur – 15.00 uur, toegang gratis
Locatie KINK: Weiersstraat 1, Assen.
 
Alle Jong verlengd tot en met 22 februari 2020
De tentoonstelling Alle Jong - Mijne Kinderlijke Traanen in KINK is verlengd tot en met zaterdag 22 februari 2020.  Openingstijden di. t/m za.: 11.00 – 17.00 uur. Weiersstraat 1, Assen. Toegang is gratis. Extra open op zondag 5 januari, gesloten op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

Persfoto's
Klik op de persfoto's om te vergroten.

    

 

(Links boven)
- Alle Jong, foto: Linus Harms

(Rechts boven)
- Hilde Van Canneyt

(Onder) 
-  Alle Jong, We rule every border in the World, installatie met tekeningen en originele 17de-eeuwse prenten, potlood, houtskool en inkt op papier, 2017