Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Extra activiteiten voorjaarsvakantie

18 februari 2016

Bezoek in de voorjaarsvakantie de tentoonstelling Maya’s - Heersers van het Regenwoud, ontmoet de Maya-expert die je vertelt over de Maya’s of woon een gratis lezing bij. Daarnaast kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op zoek naar schatten uit het verleden tijdens de opa- en omadagen. Het Drents Museum is in de voorjaarsvakantie ook op maandag 22 en 29 februari open. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk voor museumbezoekers, tenzij anders vermeld.

Opa- en omadagen
Ga samen met je (groot)ouders op ontdekkingsreis in het oudste stukje van Assen tijdens de opa- en omadagen. Haal de schatkaart op bij het Drents Archief en ontdek zes schatten uit het verleden. Tijdens je route langs het Drents Archief en het Drents Museum ontdek je de geheimen die ooit onder de hunebedden lagen begraven, je ontcijfert de Maya-hiëroglyfen en je maakt zelf een middeleeuws glas-in-lood lampje en schatkaart. De opa- en omadagen vinden plaats op 1, 2 en 3 maart van 11.00 tot 17.00 uur. Voor kinderen is de toegang gratis en volwassenen betalen € 15,00 voor het volledige programma. Het programma start bij het Drents Archief.

Maya’s - Heersers van het Regenwoud
Bezoek vanaf 28 februari 2016 de nieuwe tentoonstelling Maya’s - Heersers van het Regenwoud en ga op ontdekkingstocht door de fascinerende Mayacultuur. De tentoonstelling geeft een beeld van de intrigerende en hoogstaande beschaving en is tegelijkertijd een schatkamer van prachtige Maya-objecten. Meer weten over de Maya’s? Kom dan op donderdag- of zondagmiddag om 13.00 uur naar de gratis lezing Maya’s. Voor kinderen is - van 29 februari t/m 4 maart - de Maya-expert in de tentoonstelling aanwezig. De expert neemt je mee op reis door de jungle van Midden-Amerika. Natuurlijk mag je hem alles vragen!

Instaprondleiding Window of my eyes
In het Drents Museum is een grote overzichtstentoonstelling te zien over het leven en werk van de Drentse blueslegende Harry ‘Cuby’ Muskee. Tijdens de instaprondleiding neemt een van de vrienden van Muskee je mee door de tentoonstelling Window of my eyes en vertelt over het leven van Harry Muskee. De rondleiding vindt elke zondagmiddag om 14.00 uur plaats.