Openingstijden

Vanaf 26 januari zijn wij weer geopend!
ma t/m zo van 10.00 - 16.00 uur
vrijdag van 10.00 - 22.00 uur

+

Pers

Familieactiviteiten in de herfstvakantie

In de herfstvakantie organiseert het Drents Museum verschillende activiteiten voor families met kinderen. Op 14, 20, 21 en 28 oktober neemt kindertheater Spekkies met Prik museumbezoekers mee in de sprookjes van Duizend-en-één-nacht. Op 14 oktober is er de familielezing Vervalsers en Fantasten, waarin onze conservator Vincent van Vilsteren vertelt over een geruchtmakende archeologische zaak die zich rond 1900 afspeelde. Daarnaast is er natuurlijk de gratis familieroute in de Iran-tentoonstelling, vol verrassende en vermakelijke kijk-, doe-, denk- en speelopdrachten.

Sprookjes Duizend-en-één-nacht
Als activiteit bij de tentoonstelling Iran – Bakermat van de Beschaving hebben Lucre Corman en Ineke Slagter van kindertheater Spekkies met Prik een voorstelling gemaakt over de sprookjesachtige verhalen uit de Arabische en Perzische wereld. De voorstelling op 14, 20, 21 en 28 oktober 2018 is voor families met kinderen vanaf 4 jaar en begint om 11.30 uur en 14.30 uur. De voorstelling is gratis voor bezoekers met een entreebewijs van het Drents Museum (tot 18 jaar vrij entree).

Familielezing Vervalsers & Fantasten
Op zondag 14 oktober 2018 staat om 14.00 uur een lezing over een van de grootste bedriegers van Drenthe op het programma. Conservator Vincent van Vilsteren vertelt over de geruchtmakende zaak, waarin twee veenarbeiders uit Odoorn vervalsingen maakten en verkochten aan het Drents Museum. De lezing is vooral geschikt voor families met nieuwsgierige kinderen vanaf 9 jaar en kost € 2,50- per persoon. Aanmelden is mogelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl. Vervalsers & Fantasten is een familielezing bij de tentoonstelling De Zaak Vermaning.

Familieroute
Bij de tentoonstelling Iran – Bakermat van de Beschaving is een speciale familieroute ontwikkeld. Leuk voor families met kinderen vanaf 8 jaar. De gratis route ligt bij de entree van de tentoonstelling.

Voor meer informatie zie www.drentsmuseum.nl

  


 

Bijschriften:
Illustratie sprookjes van Duizend-en-één-nacht.
Lucre Corman en Ineke Slagter van Kindertheater 'Spekkies met Prik'.
Odoorner baksel, verzamelnaam voor de aardewerken voorwerpen die rond 1900 zijn opgegraven.

Coronamaatregelen

Vanaf 26 januari zijn wij weer open! Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord  museumbezoek. Bekijk hier de actuele maatregelen die gelden in ons museum.