Openingstijden

Geopend: di t/m zo: 11 - 17 uur
Toegang alleen met vooraf gekocht ticket

+

Menu

Vanwege het coronavirus is de grote kunsttentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo verplaatst naar het najaar van 2021. De tentoonstelling die aanvankelijk gepland stond voor het najaar van 2020, vindt nu precies één jaar later plaats met dezelfde tijdsduur: van 10 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022. 


 

BESTEL TICKETS

 

Ticket met starttijd 

In het najaar van 2021 en voorjaar van 2022 staat het gehele Drents Museum in het teken van Frida Kahlo. De tentoonstelling Viva la Frida! bestaat uit drie delen. In de introductie leren bezoekers Frida van dichtbij kennen aan de hand van familiefoto's en film. In de grote tentoonstellingszaal worden haar schilderijen en tekeningen uit de collectie van Museo Dolores Olmedo getoond in combinatie met persoonlijke bezittingen uit de collectie van Museo Frida Kahlo. In de Abdijkerk van het museum zien bezoekers werk van internationale kunstenaars die zich hebben laten inspireren door Frida Kahlo.

In totaal zijn er dus drie onderdelen. Voor het gedeelte in de grote tentoonstellingszaal reserveer je van tevoren een starttijd. Je kunt met je ticket voorafgaand en aansluitend de andere onderdelen en de rest van het museum bekijken.

Starttijd voor de grote tentoonstellingszaal

Als je Viva la Frida! wilt bezoeken, dan reserveer je een starttijd voor de grote tentoonstellingszaal. 
Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent: je kunt deze tentoonstellingszaal betreden tussen je starttijd en 30 minuten daarna.

Je kunt met je ticket voorafgaand en aansluitend de andere onderdelen en de rest van het museum bekijken.

Entreeprijzen

Voor de tentoonstelling Viva la Frida! wordt een toeslag gerekend boven de normale kostprijs. Omdat we met tijdvakken werken, heeft iedereen een ticket nodig. Ook wanneer je normaal gesproken geen kaart hoeft te kopen, bijvoorbeeld omdat je Vriend bent van het Drents Museum, jonger bent dan 13 of in het bezit van een Museumkaart, ICOM-kaart of BankGiro Loterij VIP kaart.