Openingstijden

Ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 10.00 - 22.00 uur

+

Plan je bezoek

Huisregels

Per 25 september zijn de coronamaatregelen in Nederland versoepeld. Het is in het museum niet meer nodig om anderhalve meter afstand te bewaren.

Wij vragen onze bezoekers wel om rekening te houden met de andere bezoekers en voldoende afstand te houden van elkaar. Wij rekenen daarbij op de verantwoordelijkheid van álle bezoekers. Oók bij het volgen van de algemene corona- en huisregels als:

  • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten.
  • Volg altijd de hygiënemaatregelen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het museum.
  • Hou je aan de onderstaande huisregels.

Wij zorgen nog steeds voor maximale hygiëne (en letten daarbij bv. op deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen) en vragen onze bezoekers ook om de handen bij binnenkomst te desinfecteren en regelmatig handen te wassen.

In Bar Brasserie Pingo is het tonen van je coronatoegangsbewijs verplicht.

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 24 september 2021


Bagage
Paraplu’s en tassen groter dan A4-formaat mogen niet mee in de tentoonstellingszalen. Wij willen de kans op schade aan de voorwerpen in het museum namelijk beperken. Tassen en paraplu’s kunnen in de gratis kluisjes bij de garderobe (inworp 1 euromunt met teruggave of vraag naar de speciale muntjes bij de Infobalie). Een kleine tas mag je wel meenemen.

Eten en drinken
Het consumeren van zelf meegebracht eten en drinken is niet toegestaan in het museum.

Roken
Het Drents Museum is een rookvrij gebouw.

Fotograferen
Fotograferen zonder flits is toegestaan, tenzij anders aangegeven. Het gebruik van een statief is niet toegestaan.

Afstand tot de kunstwerken
Hoewel het soms verleidelijk kan zijn, mogen kunstwerken niet aangeraakt worden. Het is niet altijd te zien, maar elke aanraking zorgt voor beschadigingen. Houd daarom een gepaste afstand tot de kunstwerken.

Families met kinderen
Kom je samen met de familie naar het Drents Museum? Leuk! Wij geven je graag tien tips om het bezoek aan het Drents Museum met kinderen nog leuker te maken.

Huisdieren
Geregistreerde hulp- of geleidehonden zijn van harte welkom in het museum, andere huisdieren niet.

Kinderen
Kinderen vanaf 13 jaar mogen het Drents Museum zonder begeleiding bezoeken.

Kinderwagen, buggy’s en rugdragers
Het museum is prima toegankelijk met kinderwagens en buggy’s. Een beperkt aantal ruimtes is moeilijk of niet goed bereikbaar met een kinderwagen of buggy, klik hier voor de uitzonderingen.

Rugdragers mogen niet mee in de tentoonstellingszalen. Deze kunnen in een van de gratis kluisjes. Past dat niet, dan letten de medewerkers van de informatiebalie er graag op. Wij hebben ook een museumbuggy. Reserveer de museumbuggy via het algemene telefoonnummer van het museum (0592 -  377 773) of vraag ernaar bij de entree. Buikdragers mogen overigens wel mee in het museum.

Het verschonen van baby’s kan in een van de invalidentoiletten. Daar is een luiertafel aanwezig. De invalidentoiletten zijn te vinden bij de garderobe en bij Bar Brasserie Pingo. 

Rolstoelen, rollators en vouwkrukjes
Het museum is voor het grootste deel toegankelijk voor rolstoelen en als je minder goed ter been bent, maar helaas niet overal. Klik hier voor meer informatie over de toegankelijkheid van het museum.

Er is een aantal rolstoelen en rollators te leen in het museum. Wij raden aan deze van te voren te reserveren via het algemene telefoonnummer van het museum (0592 - 377 773) of vraag er naar bij de entree.

Wil je onderweg graag even zitten? Neem dan een van onze vouwkrukjes mee. Deze zijn gratis te lenen bij de Infobalie.

Rondleiders
Op dit moment worden er geen rondleidingen gehouden. Het is voor groepen vanaf 10 personen wel mogelijk om een groepsbezoek met lezing te boeken.  

Calamiteiten
Het museum beschikt over een calamiteitenplan. Volg in het geval van calamiteiten altijd de aanwijzingen van de beveiliging, politie of brandweer op. De evacuatie van mindervaliden is opgenomen in het calamiteitenplan.