Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Prikkelarm bezoek bij Antonio López - Meester van het Spaans realisme

Tijdens de reguliere openingstijden kan een museumbezoek enorm vermoeiend zijn door de vele indrukken die je in korte tijd te verwerken krijgt. Het is daarom op bepaalde momenten mogelijk om de tentoonstelling Antonio López - Meester van het Spaans realisme op een prikkelarme manier te bezoeken. 

Let op, momenteel zijn we in verbouwing en kunnen we niet aan alle voorwaarden voor een prikkelarm bezoek voldoen. We streven er echter naar om uw bezoek zo comfortabel mogelijk te maken en zullen ons best doen om eventuele overlast tot een minimum te beperken. We hopen op je begrip hiervoor. 

   

Hoe ziet een prikkelarm bezoek eruit?

Tijdens prikkelarme openstellingen laten we slechts een beperkt aantal bezoekers toe. Ook dimmen we de verlichting. Bevat een tentoonstelling geluiden of muziekfragmenten, dan zetten we die uit. Op deze manier ontstaat er een rustige omgeving om het museum met zo min mogelijk omgevingsprikkels te beleven. Daarnaast is alle aanwezige medewerkers gevraagd om een zeer terughoudende, maar wel gastvrije houding aan te nemen. Ze spreken de bezoekers alleen op verzoek of bij calamiteiten aan. Op deze manier ontstaat er een rustige omgeving om de schilderijen met zo min mogelijk omgevingsprikkels te beleven.

In de tentoonstelling is een speciale ruimte gecreëerd waar je even tot rust kunt komen. Voor wie dat prettig vindt, zijn er oordoppen af te halen bij onze Infobalie. Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen koptelefoon mee te nemen. Als extra service is er een museumdocent in de tentoonstelling aanwezig die op verzoek meer kan vertellen over de kunstwerken. 

Dit is de handleiding die je helpt je voor te bereiden op jouw prikkelarme museumbezoek. 
 

Voor wie:   
 
Mensen die bijvoorbeeld door autisme, ziekte of beperking op een andere manier prikkels verwerken en soms lager in hun energie zitten, waardoor een museumbezoek als slopend ervaren kan worden.
Wanneer:   zaterdag 17 februari, zondag 26 mei en maandag 8 april
Waar:   Tentoonstellingzaal 'Antonio López - Meester van het Spaans realisme'
Tijd zaterdag 17 februari en zondag 26 mei van 09.00 tot 10.15 uur
maandag 8 april van 15:30 tot 17:00 uur
Prijs:  
 
€10,- per persoon

 

Digitale prikkelarme rondleiding

De afgelopen tijd hebben wij verschillende digitale prikkelarme rondleidingen uitgebracht. Zo is er een prikkelarme video beschikbaar over de tentoonstelling van Sterven in Schoonheid (2023) en In de ban van Ararat (2022). Je kunt de video's gratis online bekijken via onze YouTube-kanaal of hieronder.