Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur
extra open op maandag 20 en 27 februari

+

Menu

Scholen

Wanneer je iets verrassends wilt zien en beleven of wanneer je op zoek bent naar cultuur met kwaliteit, kom dan naar het Drents Museum! Wij halen de wereld voor je in huis. Het Terracottaleger uit China, Vikingen uit Scandinavië en de Dode Zeerollen uit Israël.
 

Kunst, archeologie en Drentse geschiedenis van topkwaliteit
 

Op dit moment schitteren de Maya’s uit de jungle van Midden-Amerika in het museum. En dit najaar presenteren wij met trots de Russische kunstenaarsgroep Peredvizhniki. Vanaf 25 september 2016 is onder andere het wereldberoemde schilderij De Wolgaslepers van Ilya Repin in het museum te vinden! En natuurlijk zijn bij ons het meisje van Yde, de oudste boot ter wereld, de zwierige collectie kunst rond 1900 en het Kindermuseum Boordevol Energie altijd te bewonderen. Het Primair Onderwijs kunnen wij Het Grootste Poppenhuis van Nederland van harte aanbevelen, een attractie voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar... en hun juffen en meesters. Het Voortgezet Onderwijs attenderen wij graag op onze bijzondere tentoonstellingen op het gebied van de figuratieve kunst.

Enthousiast geworden? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op.
 

Prijzen
 

Het Drents Museum is gratis toegankelijk voor iedereen tot 18 jaar. Ook begeleiders van schoolgroepen hebben gratis toegang (één volwassene per zeven leerlingen). Voor onderwijsprogramma’s betaal je € 4,00 per leerling.