Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur
donderdag 27 april gesloten i.v.m. Koningsdag

+

Menu

Scholen

Wanneer je iets verrassends wilt zien en beleven of wanneer je op zoek bent naar cultuur met kwaliteit, kom dan naar het Drents Museum. Het Terracottaleger uit China, Vikingen uit Scandinavië en de Dode Zeerollen uit Israël; wij halen de wereld voor je in huis!
 

Kunst, archeologie en Drentse geschiedenis van topkwaliteit
Op dit moment presenteren wij met trots de Russische kunstenaarsgroep Peredvizhniki. Ook het wereldberoemde schilderij Wolgaslepers van Ilya Repin is in het museum te vinden! En natuurlijk zijn bij ons het meisje van Yde, de oudste boot ter wereld, de zwierige collectie kunst rond 1900 en Codename: Energy (open vanaf 14 april 2017!) altijd te bewonderen. Het Primair Onderwijs kunnen wij Het Grootste Poppenhuis van Nederland van harte aanbevelen, een attractie voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar... en hun juffen en meesters. Het Voortgezet Onderwijs attenderen wij graag op onze bijzondere tentoonstellingen op het gebied van de figuratieve kunst.

Enthousiast geworden? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op.
 

Prijzen
Het Drents Museum is gratis toegankelijk voor iedereen tot 18 jaar. Ook begeleiders van schoolgroepen hebben gratis toegang (één volwassene per zeven leerlingen). Voor onderwijsprogramma’s betaal je € 4,00 per leerling.