Openingstijden

Geopend: di t/m zo: 11 - 17 uur
Extra open: ma 19 okt: 11 - 17 uur

Toegang alleen met vooraf gekocht ticket

+

Menu

Scholen

Wanneer je iets verrassends wilt zien en beleven of wanneer je op zoek bent naar cultuur met kwaliteit, kom dan naar het Drents Museum. Het Terracottaleger uit China, Vikingen uit Scandinavië en de Dode Zeerollen uit Israël; wij halen de wereld voor je in huis!

Kunst, archeologie en Drentse geschiedenis van topkwaliteit
Tot en met 13 september staat het Drents Museum helemaal in het teken van onze eigen Drentse natuur. In de tentoonstelling Barbizon van het Noorden maken de leerlingen kennis met idyllische plekjes, betoverende dorpjes en wonderschone landschappen in Drenthe. Werelderfgoed waar we jouw leerlingen graag kennis mee laten maken!

Het Primair Onderwijs kunnen wij Het Grootste Poppenhuis van Nederland en Codename: Energy van harte aanbevelen, een attractie voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar... en hun juffen en meesters. Het Voortgezet Onderwijs attenderen wij graag op onze bijzondere tentoonstellingen op het gebied van de figuratieve kunst.

Enthousiast geworden? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op.

Prijzen
Het Drents Museum is gratis toegankelijk voor iedereen tot 18 jaar. Ook begeleiders van schoolgroepen hebben gratis toegang. Voor onderwijsprogramma’s betaal je € 4,00 per leerling.