Openingstijden

Geopend: di t/m zo: 11 - 17 uur
Toegang alleen met vooraf gekocht ticket

+

Plan je bezoek

Bar Brasserie Pingo tijdelijk gesloten

In verband met de maatregel ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus, is Bar Brasserie Pingo vanaf donderdag 15 oktober 2020 helaas gesloten voor een periode van 4 weken.

Hou deze pagina in de gaten voor meer nieuws hierover. 


 

Pingo: onze nieuwe Bar Brasserie 

De nieuwe horecagelegenheid Bar Brasserie Pingo is vanaf heden te bezoeken in het museum. Pingo bestaat uit een make-over van het oude café met een spectaculaire uitbreiding. De nieuwe brasserie kent een nieuw horecaconcept, ontwikkeld door Vermaat Groep. Het Drentse landschap is de inspiratiebron geweest, waarbij de Drentse smaken, lokaal, ambachtelijk, puur en gastvrijheid in een modern en eigentijds jasje zijn gestoken.

 

 

Pingo
Het woord Pingo betekent in de taal van de Inuït 'heuvel die groeit': heuvels die tijdens de laatste ijstijd een steeds groter wordende kern van ijs hadden. Na het smelten van het ijs bleef een klein rond watertje achter. In Drenthe liggen naar schatting 2500 pingoruïnes waarvan we er nu nog vele tientallen in het landschap kunnen herkennen. Pingo verbindt het Drents Museum aan het Drentse landschap.

 

Huisregels corona
Om jouw en onze veiligheid te garanderen, zijn er speciale huisregels opgesteld tegen verspreiding van het coronaregels. Lees de huisregels die gelden in Bar Brasserie Pingo en de rest van het museum.