Openingstijden

ma t/m zo: 10.00 - 17.00 uur

+

Plan je bezoek

Pingo: onze nieuwe Bar Brasserie 

In onze Bar Brasserie Pingo kun je genieten van heerlijke gerechten. Speciaal voor Viva la Frida! staat de menukaart van Pingo in het teken van Mexicaanse gerechten. Er staan smakelijke lunchgerechten op de kaart, maar je kunt ook genieten van een kop koffie of thee met gebak of een lekkere Mexicaanse cocktail. Voor een bezoek aan Pingo is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk.

Bar Brasserie Pingo hanteert dezelfde openingstijden als het Drents Museum. Tijdens Viva la Frida! kan er geen tafel worden gereserveerd. De menukaart van Bar Brasserie Pingo is hier te bekijken.

 

Pingo
Het woord Pingo betekent in de taal van de Inuït 'heuvel die groeit': heuvels die tijdens de laatste ijstijd een steeds groter wordende kern van ijs hadden. Na het smelten van het ijs bleef een klein rond watertje achter. In Drenthe liggen naar schatting 2500 pingoruïnes waarvan we er nu nog vele tientallen in het landschap kunnen herkennen. Pingo verbindt het Drents Museum aan het Drentse landschap.

 

Coronamaatregelen

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord  museumbezoek. Bekijk hier de actuele maatregelen die gelden in ons museum.