Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Collectie

Met ruim 90.000 voorwerpen geldt de collectie van het Drents Museum binnen de Nederlandse museumwereld als relatief groot. In omvang en kwaliteit is de collectie Archeologie een van de belangrijkste in Noordwest-Europa. Een deel van deze collectie wordt permanent gepresenteerd en maakt vaak deel uit van internationale tentoonstellingen.

De collectie Drentse geschiedenis geeft een beeld van de materiële cultuur van de gewone man en vrouw in Drenthe in de periode 1750-1950. Met de collectie Kunst 1885–1935 mag het Drents Museum zich rekenen tot de vijf topcollecties op dit gebied in Nederland. Deze breed samengestelde collectie bestaat voor een groot deel uit nalatenschappen van kunstenaars via de Stichting Schone Kunsten, en dat is uniek in Nederland. Sinds de schenking van 273 werken uit de ING Collectie in 2010 geldt de collectie Hedendaags Realisme als een van de belangrijkste in Nederland.

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende collecties van het museum. 
Bezoek ook onze pagina met topstukken om alvast verschillende highlights te bekijken.
 

Tijdelijk niet te zien 

In ons gebouw zijn op dit moment werkzaamheden gaande in verband met onderhoud en herinrichting. Daarom is onze eigen collectie op dit moment (voor het grootste deel) niet te zien. Meer informatie