Openingstijden

open: di t/m zo: 10.00 - 17.00 uur
gesloten: 27 maart t/m 15 april

+

Menu

Musea in Gebaren

Wij bieden rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aan. Hiermee maken wij onze collectie en kennis toegankelijk voor iedereen met een auditieve beperking.

Tot en met maart 2023 staan onze rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal in het teken van de tentoonstelling Sterven in schoonheid. Bijna tweeduizend jaar geleden verwoest een vulkaanuitbarsting Pompeï en Herculaneum. Hoe leven de inwoners van deze Italiaanse steden voor die verschrikkelijke ramp?  Het rijke leven vóór de allesverwoestende uitbarsting staat in deze tentoonstelling centraal. Hoe zien hun interieurs eruit, hun standbeelden, gebruiksvoorwerpen en sieraden? Wat vinden zij mooi? En lijkt dat eigenlijk op wat wij mooi vinden? Bewonder de schoonheid en kunst waarmee de inwoners van Pompeï en Herculaneum zich omringen.

Tijdens de rondleiding neemt Dennis Hoogeveen of Bea Bouwmeester (rondleiders Musea in Gebaren) je mee langs topstukken die de uitbarsting van de Vesuvius - de bekendste vulkaanuitbarsting ooit - overleefd hebben. De rondleiding is geschikt voor iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt en gaat plaatsvinden op iedere tweede zaterdag van de maand.  

We bieden ook programma’s aan voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, blinden en bezoekers die niet meer in staat zijn om naar het museum te komen. Met al deze programma's nemen wij letterlijke en figuurlijke drempels weg en willen wij ons museum nog gastvrijer maken.  

NGT rondleiding 

Voor wie: iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt *

Data:

18 februari 2023
18 maart 2023

Tijd: 10.30 tot 12.00 uur
Prijs: € 10,- per persoon (inclusief museumentree) **

Tickets: 

Bestel tickets

* Voor groepen van meer dan tien personen is ook een rondleiding in International Sign beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden (via reserveringen@drentsmuseum.nl

** Voor deze rondleiding zijn een Museumkaart, ICOM-pas of andere kortingspassen niet geldig. 
 

Musea in Gebaren

Deze rondleiding is onderdeel van Musea in Gebaren. Musea in Gebaren wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), het VSB Fonds en het Revalidatiefonds. 

Musea in Gebaren is een initiatief van Wat Telt! en Foam Fotografiemuseum Amsterdam