Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Musea in Gebaren

Wij bieden rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aan. Hiermee maken wij onze collectie en kennis toegankelijk voor iedereen met een auditieve beperking.

Tijdens de rondleiding neemt Dennis Hoogeveen of Bea Bouwmeester (rondleiders Musea in Gebaren) je mee langs honderd voorwerpen met indrukwekkende verhalen van Molukkers die naar Nederland kwamen. De rondleiding is geschikt voor iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt en gaat plaatsvinden op iedere tweede zaterdag van de maand.  We bieden ook programma’s aan voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, blinden en bezoekers die niet meer in staat zijn om naar het museum te komen. Met al deze programma's nemen wij letterlijke en figuurlijke drempels weg en willen wij ons museum nog gastvrijer maken.  
 

NGT rondleiding Op reis met Vincent

Op reis met Vincent - Van Gogh in Drenthe neemt je mee op Van Goghs Drentse avontuur. Volg Vincent tijdens zijn omzwervingen door het Drenthe van 1883. Voor het eerst zijn zoveel mogelijk werken uit zijn Drentse oeuvre te zien.

Voor wie: iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt *

Data:

zaterdag 14 oktober, zaterdag 11 november en dinsdag 12 december

Tijd: 10.30 tot 12.00 uur
Prijs: € 10,- per persoon (inclusief museumentree) **

 

* Voor groepen van meer dan tien personen is ook een rondleiding in International Sign beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden (via reserveringen@drentsmuseum.nl). 

** Voor deze rondleiding zijn een Museumkaart, ICOM-pas of andere kortingspassen niet geldig. 
 

Musea in Gebaren

Deze rondleiding is onderdeel van Musea in Gebaren. Musea in Gebaren wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), het VSB Fonds en het Revalidatiefonds. 

Musea in Gebaren is een initiatief van Wat Telt! en Foam Fotografiemuseum Amsterdam