Openingstijden

di t/m zo 10.00 - 18.00 uur

+

Menu

Musea in Gebaren

Wij bieden rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aan. Hiermee maken wij onze collectie en kennis toegankelijk voor iedereen met een auditieve beperking.

Tot en met oktober 2022 staan onze rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal in het teken van de tentoonstelling In de ban van de Ararat. Tijdens de rondleiding neemt Dennis Hoogeveen of Bea Bouwmeester (rondleiders Musea in Gebaren) je mee door de tentoonstelling en ontdek je de verhalen achter de topstukken uit de tentoonstelling van circa 160 kostbare archeologische voorwerpen (die voor een groot deel nooit eerder in Nederland zijn geweest).

Welke rijke culturen kende het oude Armenië? Welke betekenis hadden verschillende dieren in de gedachtenwereld van de Armeniërs? Hoe kwam de Armeense identiteit tot stand en welke betekenis heeft berg Ararat daarbij? Deze vragen komen allemaal aan bod in deze wervelende reis door de fascinerende vroege geschiedenis van Armenië. De rondleiding is geschikt voor iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt en gaat plaatsvinden op iedere tweede zaterdag van de maand. 

We bieden ook programma’s aan voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, blinden en bezoekers die niet meer in staat zijn om naar het museum te komen. Met al deze programma's nemen wij letterlijke en figuurlijke drempels weg en willen wij ons museum nog gastvrijer maken. 
 

NGT rondleiding 

Voor wie: iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt *

Data:

Zaterdag 8 oktober 

Tijd: 10.30 tot 12.00 uur
Prijs: € 10,- per persoon (inclusief museumentree) **

Tickets: 
 

Bestel hier jouw tickets voor Musea in Gebaren.

* Voor groepen van meer dan tien personen is ook een rondleiding in International Sign beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden (via reserveringen@drentsmuseum.nl

** Voor deze rondleiding zijn een Museumkaart, ICOM-pas of andere kortingspassen niet geldig. 
 

Musea in Gebaren

Deze rondleiding is onderdeel van Musea in Gebaren. Musea in Gebaren wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), het VSB Fonds en het Revalidatiefonds.

Musea in Gebaren is een initiatief van Wat Telt! en Foam Fotografiemuseum Amsterdam.