Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Plan je bezoek

Museumshop 

Shop in het museum

Neem een kijkje in onze prachtig ingerichte museumshop. Hier vind je niet alleen producten die passen bij de tentoonstellingen, maar ook producten met betrekking op de lokale geschiedenis en cultuur.

Ontdek bijvoorbeeld de geschiedenis van het Meisje van Yde of bekijk kunstenaars die vanaf de 18de en 19de eeuw tot en met de 20ste eeuw in Drenthe op locatie schilderden.

 

 

Shop online

De exclusieve producten uit de Museumshop worden aangeboden op de website van Dutch Museum Giftshop. Zo kun je de bekende Mannes kopen in drie verschillende maten of de tentoonstellingsboeken van onder andere Sterven in schoonheid en Neo Rauch.

Bezoek Dutch Museum Gift Shop om deze producten te bestellen!

 

 

Eigen publicaties

Natuurlijk vind je in de Museumshop ook de prachtige tentoonstellingspublicatie Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo én een groot aantal eerdere publicaties van het Drents Museum.

De catalogus werpt een nieuw licht op Frida Kahlo's wereld en de manier waarop cultuur, politiek, gender, handicap en nationale identiteit haar leven, haar stijl en haar taboedoorbrekende kunst hebben beïnvloed.

Bekijk alle publicaties van het Drents Museum.

Mini-Mannes

Als je met de trein naar Assen komt is hij niet te missen: Mannes, de zes meter hoge 'stationshond', gemaakt door beeldend kunstenaar Q.S. Serafijn en architect Maurice Nio. Het houten kunstwerk reageert op verkeer en kinderstemmen door het verspreiden van waternevel uit zijn vacht.

In de Museumshop van het Drents Museum vind je een miniatuur van Mannes.
Mannes is verkijgbaar in drie verschillende formaten: 14 centimeter (€ 17,95) , 20 centimeter (€ 24,95) en 50 centimeter (€74,95).

Voor elk wat wils

Wij hebben een groot aanbod betaalbare kunst- en cultuurboeken, waarbij de speerpunten van het Drents
Museum richtinggevend zijn. Veel aandacht dus voor archeologie, hedendaags realisme, kunst uit de periode 1885-1935 en niet te vergeten de Drentse cultuur, natuur en historie.  Maar ook kinderen hebben bij ons een eigen ‘eiland’, met daarop prachtige kinderboeken, educatieve spellen, puzzels en nog veel meer leuks. Heb je vragen over ons assortiment, mail dan naar shop@drentsmuseum.nl.

Cadeaukaart

In de Museumshop is nu ook de cadeaukaart te koop. De cadeaukaart is verkrijgbaar met de bedragen
€ 10, € 15, € 20  en € 25. Voorwaarden van de cadeaukaart.