Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Plan je bezoek

Museumshop 

Frida Kahlo Museumshop

Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat in Frida Kahlo-stijl: vazen, kussenslopen, sjaals, en natuurlijk mooie kaarten en kaartensets. Neem een kijkje in onze prachtig ingerichte museumshop.

Als je minder van Frida Kahlo houdt, maar wel van Drenthe, biedt het museum ook producten die meer betrekking hebben op de lokale geschiedenis en cultuur. Ontdek bijvoorbeeld de geschiedenis van het Meisje van Yde of ontdek kunstenaars die vanaf de 18de en 19de eeuw tot en met de 20ste eeuw in Drenthe op locatie schilderden.

Viva la Frida webshop

Voor de tentoonstelling Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo heeft het museum exclusieve producten geselecteerd die nu op DMGS worden aangeboden. Je kunt bij ons een prachtige geweven wollen sjaal kopen van het Nederlandse merk Silkroute geïnspireerd op het werk van Kahlo. Of vind je ideale boodschappentas met Frida’s Zelfportret met Kolibrie.

Bezoek Dutch Museum Gift Shop om Frida Kahlo producten te bestellen!

Naar Dutch Museum Gift Shop

Helmantel Giclées
 

Eigen publicaties

Natuurlijk vind je in de Museumshop ook de prachtige tentoonstellingspublicatie Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo én een groot aantal eerdere publicaties van het Drents Museum.

De catalogus werpt een nieuw licht op Frida Kahlo's wereld en de manier waarop cultuur, politiek, gender, handicap en nationale identiteit haar leven, haar stijl en haar taboedoorbrekende kunst hebben beïnvloed.

Bekijk alle publicaties van het Drents Museum.

Mini-Mannes

Als je met de trein naar Assen komt is hij niet te missen: Mannes, de zes meter hoge 'stationshond', gemaakt door beeldend kunstenaar Q.S. Serafijn en architect Maurice Nio. Het houten kunstwerk reageert op verkeer en kinderstemmen door het verspreiden van waternevel uit zijn vacht.

In de Museumshop van het Drents Museum vind je een miniatuur van Mannes.
Mannes is verkijgbaar in twee formaten: 14 centimeter (€ 17,95) en 20 centimeter (€ 24,95).

Voor elk wat wils

Wij hebben een groot aanbod betaalbare kunst- en cultuurboeken, waarbij de speerpunten van het Drents
Museum richtinggevend zijn. Veel aandacht dus voor archeologie, hedendaags realisme, kunst uit de periode 1885-1935 en niet te vergeten de Drentse cultuur, natuur en historie.  Maar ook kinderen hebben bij ons een eigen ‘eiland’, met daarop prachtige kinderboeken, educatieve spellen, puzzels en nog veel meer leuks. Heb je vragen over ons assortiment, mail dan naar shop@drentsmuseum.nl.

Cadeaukaart

In de Museumshop is nu ook de cadeaukaart te koop. De cadeaukaart is verkrijgbaar met de bedragen
€ 10, € 15, € 20  en € 25. Voorwaarden van de cadeaukaart. 

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.