Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
gesloten op zaterdag 27 april 
open maandag 29 april, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Vaste collectie

Het Drents Museum heeft naast de tijdelijke tentoonstellingen een uitgebreide vaste collectie. Bezoek ook onze pagina met topstukken om alvast een enkele highlights te bekijken.

Kunst 1885-1935
In deze afdeling is Nederlandse beeldende kunst en kunstnijverheid te zien uit het tijdperk 1885-1935. Deze periode wordt gekenmerkt door stormachtige ontwikkelingen in de ‘vrije’ en toegepaste kunst. 
De afdeling start in de zogeheten Balzaal, waar u alvast in de juiste sferen van de periode rond 1900 komt. De zalen daarna tonen voorwerpen uit de periode 1885-1915 en 1915-1935. In het prentenkabinet kunt u prachtige boekomslagen en printen zien.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We bereiden ons momenteel voor op een nieuwe presentatie van het verhaal van Drenthe. Daarom zijn de presentaties Archeologie, Drentse geschiedenis en Hedendaags Realisme tijdelijk niet te zien.

Archeologie (tijdelijk niet te zien)
Te zien zijn indrukwekkende mammoetbotten, unieke Neanderthalervondsten, objecten uit hunebedden en grafheuvels, de oudste boot ter wereld en natuurlijk de veenlijken. Kijk en luister naar de achtergrond van het drama van het meisje van Yde in het Yde theater.

Drentse geschiedenis (tijdelijk niet te zien)
Het Drents Museum gunt Drenthe niet alleen een blik op de wereld, maar de wereld ook een blik op Drenthe. Daarom zijn in onze collectie objecten opgenomen die de Drentse geschiedenis weerspiegelen.

Hedendaags Realisme (tijdelijk niet te zien)
Het museum heeft ruim 1.500 werken van kunstenaars als Henk Helmantel, Matthijs Röling, Wout Muller, Pieter Pander, Sam Drukker, Douwe Elias, Barend Blankert en Berend Groen. Klik hier om te zien welke tentoonstellingen er op dit moment te zien zijn.