Navigatie overslaan
13 maart 2019

Het Drents Muse­um wint award met ten­toon­stel­ling Iran

Het Drents Museum heeft met de tentoonstelling Iran - Bakermat van de beschaving de Youniversal Award van de prestigieuze Global Fine Art Awards (GFAA) gewonnen.

Tijdens het Global Fine Art Awards gala in New York op dinsdag 12 maart werd bekend gemaakt dat het Drents Museum met zijn Iran-tentoonstelling de winnaar is van de publieksprijs van GFAA. Het museum maakte samen met 91 andere genomineerden kans op deze Youniversal Award! 

De Global Fine Art Awards worden beschouwd als de Oscars binnen de museumwereld. Het Drents Museum is dan ook zeer vereerd met deze Youniversal Award. “Directie en medewerkers zijn trots op het winnen van de publieksprijs van de Youniversal Award. Het Drents Museum gevestigd in de hoofdstad van Drenthe in Nederland, telt minder dan 70.000 inwoners. Toch komen er jaarlijks meer dan 225.000 bezoekers naar Assen. Ook Iran – Bakermat van de beschaving trok maar liefst 115.000 bezoekers. Ik dank ons trouwe publiek, dat er voor zorgde dat de Award naar Assen gaat”, aldus een trotse Harry Tupan, algemeen directeur Drents Museum. 

Iran - Bakermat van de beschaving
Aan de hand van circa 200 unieke vondsten afkomstig uit het National Museum of Iran in Teheran vertelde de tentoonstelling Iran het verhaal van een van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld. De expositie staat in de top 3 van best bezochte archeologische tentoonstellingen van het Drents Museum. En heeft een gemiddeld waarderingscijfer van 8,9 dat uitzonderlijk hoog is.