Navigatie overslaan
16 augustus 2016

Zebra­vin­kjes geboren

In het Drents Museum zijn twee vogels geboren in het metershoge kunstwerk Library for the Birds van Mark Dion.

Medewerkers van het Drents Museum vonden de twee pasgeboren zebravinken dinsdagochtend tijdens het voederen van de vogels. De jongen zijn waarschijnlijk deze week geboren. Moeder en jongen maken het goed.

Het kunstwerk Library for the Birds, bestaande uit een huizenhoge vogelkooi en diverse soorten vogels, is een onderdeel van Mark Dions tentoonstelling en te zien tijdens de kunstexpeditie Into Nature art expedition. In de kooi wonen vogels in en rond een grote kunstmatige boom waarbij onderzoeksattributen aan de takken hangen. De pasgeboren Zebravinken zaten verstopt in een klok die bovenin de vogelkooi aan een tak hangt. 

Het is mogelijk dat er nog meer jongen zijn geboren, want een Zebravink legt gemiddeld zo’n vier tot zeven eieren. Het Drents Museum en Into Nature roepen bezoekers op om namen in te sturen voor de pasgeboren jongen. De jonge vogels kunnen nog gedurende Into Nature worden bezocht op dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Daarna gaan moeder en jongen terug naar de eigenaar. 

De vogeltjes heten Bram en Sam.