Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Van Gogh in Drenthe-dag

Woon jij in Drenthe en heb jij een link met Vincent van Gogh? Heet je bijvoorbeeld Vincent, of Van Gogh, ga je naar het Vincent van Gogh College, woon je in de Van Gogh straat óf op een van de plekken waar Vincent in Drenthe is geweest? Dan kun je op zondag 10 september gratis alvast de tentoonstelling Op reis met Vincent - Van Gogh in Drenthe bekijken.

Vincent van Gogh kwam in 1883 aan in Hoogeveen en trok vervolgens naar Nieuw Amsterdam en Veenoord, waarvan uit hij ook een dagtrip naar Zweelo maakte. Woon je in de gemeente Hoogeveen, Emmen of Coevorden of heb jij een andere link met Vincent van Gogh...

Reserveer dan een gratis kaart en neem, naast je ticket, een officieel document mee waarmee jij kunt laten zien dat op 10 september bij de Van Gogh in Drenthe-dag hoort te zijn. 

 

Drentse Van Gogh tattoo

Op deze dag kun je Vincent van Goghs Drentse periode laten vereeuwigen. De in Emmen geboren tattoo artiest Bastian Teeuwen is de hele dag aanwezig om je te voorzien van een blijvende herinnering aan Van Goghs Drentse periode. Kies een van zijn Drentse schilderijen of tekeningen of laat een quote uit Vincents Drentse brieven voor altijd op je lichaam plaatsen. 

Wie het eerst komt, is het eerst aan de beurt, dus kom op tijd. Je kunt Bastians ‘Drentse Van Gogh flash’ kosteloos laten zetten op 10 september, in de publiekshal van het Drents Museum. 


De Drentse tattoo artist Bastian Teeuwen maakt verschillende designs waaruit bezoekers kunnen kiezen, gebaseerd op Drentse werken zoals De turfschuit, Kop van een vrouw en Onkruid verbrandende boer.

Drentse Van Gogh vereeuwigen op textiel
 

Of laat een van zijn Drentse werken, zoals De turfschuit of Onkruid verbrandende boer zeefdrukken op je kussensloop, t-shirt, stoffen tas of onderbroek door SPOUK. 

 

Wat Vincent Zag
 

De Drentse singer-songwriter Martijje opent de Van Gogh in Drenthe-dag zondagochtend om 10:00 uur, voordat de deuren naar de tentoonstelling open gaan. Zij liet zich inspireren door Van Goghs Drentse reis en schreef hierover het nummer Wat Vincent Zag. Zij speelt samen met haar pianist Tony Hoyting ook in Bar Brasserie Pingo. Het lied Wat Vincent Zag komt om 12 uur en 14 uur nogmaals voorbij. 

Voldoe je niet aan de genoemde voorwaarden maar wil je deze dag niet missen? Er zijn ook reguliere tickets te koop.